Oud & Nieuw vuurwerkshow in Londen niet meer gratis

Sinds 2003 wordt in Londen het nieuwe jaar ingeluid met een 45 minuten durend vuurwerk spektakel dat vanaf de London Eye wordt afgestoken. Tot nu toe was het evenement gratis, maar vanaf dit jaar gaat het 10 pond per persoon kosten. Op de avond van de jaarwisseling wordt het gebied rond de Southbank afgesloten en kun je er vanaf dit jaar alleen nog in met een entreekaartje.

oud & nieuw Londen

Halfmiljoen bezoekers

Het is een van de bekendste nieuwjaarsevenementen in Europa en de vuurwerkshow trekt elk jaar een grote massa mensen aan. In 2003 zagen ongeveer 100.000 mensen de show, in 2012 waren dit er al 400.000 en het afgelopen jaar waren er maar liefs een half miljoen mensen op het event afgekomen.

Veiligheid moet voorop staan en volgens de burgemeester van Londen wordt het veel te onoverzichtelijk om dat te garanderen. Daarom is het invoeren van een ticketsysteem volgens hem de beste manier om ervoor te zorgen dat de Oud & Nieuw show gezellig blijft en veilig verloopt.

 

 

Er zijn 100.000 kaarten voor publiek beschikbaar op London.gov.uk/nye. Het geld wordt trouwens gebruikt om extra mensen voor het evenement in te zetten en het openbaar vervoer die nacht gratis te houden.

De burgemeester heeft ook een alternatief:  het spektakel thuis vanaf de bank te volgen, maar ik zeg: when in Rome … ga met je fles champagne naar Primrose Hill waar je prima uitzicht op het vuurwerk hebt.

Comments are closed.