Najaarskampeerders op weg naar de camping

De schoolvakanties zijn voorbij en de herfst kondigde zijn komst in augustus al aan. Maar de nazomer geeft zich niet zomaar gewonnen. Het begin van september is zomers, de weersvoorspellingen zijn gunstig. Goed nieuws voor de ‘najaarskampeerders’, want deze groep lijkt elk jaar groter te worden. Dat concludeert John Gerards, Senior Manager Marketing bij Vacansoleil.
logo-vacansoleil

Steeds meer vakantiegangers kiezen voor de voordelen van een vakantie in het laagseizoen. Was het voorjaar altijd al een populaire vakantieperiode, het najaar is in opmars. Met name ‘golden agers’, stelletjes en gezinnen met niet-schoolgaande kinderen hebben hun vakantievizier op september en oktober gericht.
 
ZIE OOK: Kamperen op de Golanhoogte met Contributor Fred
 

Voordeelacties najaar

“Het najaar zit vol mooie voordelen,” vertelt John Gerards. “Er is volop beschikbaarheid en de prijzen zijn bijzonder voordelig. Bij Vacansoleil maken we deze periode extra aantrekkelijk met speciale voordeelacties, najaarskortingen en gratis nachten. Zo wordt een najaarsvakantie een zeer budgetvriendelijke vakantie. Maar het draait niet alleen maar om de prijs. Op de meeste campings is het hoogseizoen voorbij en heerst er nu gezellige bedrijvigheid. Dat betekent meer rust en ruimte maar met dezelfde gezellige vakantiesfeer.”

Populaire bestemmingen

Reisgezelschappen die niet gebonden zijn aan de schoolvakanties omhelzen het voordelige naseizoen gretig. Zoals actieve vijftig plussers, stelletjes en gezinnen met kleine (niet-schoolgaande) kinderen. “Zuidelijke bestemmingen zoals Frankrijk, Spanje en Italië zijn zonzeker en dus populair. Maar ook campings in de Benelux staan nog volop in the picture. Veel mensen willen nog een graantje meepikken van het mooie weer, nog even lekker nazomeren,” aldus Gerards.
 

 

Nieuwe trend: Kamperen in de omgeving van de stad

Een bijzondere, snelgroeiende groep kampeerders zijn de citykampeerders. Kamperen aan de rand van de stad. Parijs, Barcelona, Rome, Florence, Praag, Lissabon zijn klinkende Europese metropolen met stadshotels in alle sterrencategorieën. Maar het zijn de citycampings, gelegen dichtbij of aan de rand van de stad, die hier in opmars zijn. Gerards: “Overdag op ontdekking door zo’n schitterende stad, ‘s ochtends en ‘s avonds genieten van de rust en het groen van de camping. Het beste van twee werelden. Bovendien is een camping nu eenmaal voordeliger dan een hotel.”

Bij Vacansoleil merken we dat steeds meer kampeerders kiezen voor een citytrip in combinatie met een kampeervakantie. Een opvallende nieuwe trend. Met de selectie van een groot aantal kwaliteitscampings bij de mooiste Europese steden spelen we daar bewust op in.

 

Comments are closed.