Château Maestricht, la saison culinaire

Maastricht smaakt eigenlijk elke maand goed, maar in oktober en november is het voor ieders smaakpapillen bijna een must om een bezoek aan deze culinaire hoofdstad op het menu te zetten. De gastronomische hoofdstad Maastricht en Euregio staan namelijk van 1 oktober t/m 30 november centraal als dé locatie waar wijn, gastronomie en cultuur samenkomen.
maastricht-saison-culinaire
Gedurende ‘La saison culinaire’ wordt er 2 maanden lang een speciale, smaakvolle agenda gepresenteerd met diverse proeverijen, workshops, rondleidingen, bijzondere wijn-spijs menu’s bij Maastrichtse restaurants en nog veel meer culinair en cultureel vertier.

Wijn & Food event Château Maestricht

Hét hoogtepunt van ‘La saison culinaire’. Dit bijzondere Limburgse wijn- en foodfestival is een must voor fijnproevers en wijnliefhebbers. 3 dagen lang wordt een gedeelte van het Vrijthof in Maastricht omgetoverd tot een gastronomisch proefparadijs, waar meer dan 50 regionale wijnboeren en makers van authentieke Limburgse ingrediënten de meest prachtige wijnen en smaakvolle streekproducten presenteren.
 

 

Wijndomeinen

Ontdek van vrijdag 31 oktober t/m zondag 2 november de bijna 20 Maastrichtse en Euregionale wijndomeinen met meer dan 55 verschillende wijnen. Ook de rest van Europa is goed vertegenwoordigd: zo kun je genieten van o.a. Italiaanse, Griekse en Duitse wijnen. Ga met je ‘Château Maestricht’ glas in de hand langs de verschillende wijndomeinen en -huizen en stel je eigen wijnproeverij samen. De chef-koks van de restaurants van Les Tables en Maastricht Culinair, HANOS én diverse standhouders verzorgen bij de AEG Cooking Club doorlopend kookdemonstraties, tastings en workshops. Speciaalbieren, Euregionale streekproducten, Limburgse gerechten en een cultureel programma maken het culinaire feest compleet.
 
ZIE OOK: De citytrip stad voor een culinair uitje
 
Na het sluiten van de deuren van het Château Maestricht Vrijthof Paviljoen neemt de plaatselijke horeca in samenwerking met de restaurantclubs Les Tables en Maastricht Culinair het gastronomische stokje over en verspreiden deze verder door de stad. Zo kun je in de talrijke cafés en restaurants doorgaan met het proeven van de gastronomische hoofdstad Maastricht.

Comments are closed.