Historische busrit met VVV-gids tijdens Open Monumentendag

Open Monumentendag, zondag 14 september, staat in het teken van ‘Op reis’, met tal van activiteiten: openstellingen, rondleidingen en een historische busrit langs bijzondere plekken in Eindhoven. De VVV-gids aan boord van de historische autobus vertelt het verhaal van de reizende Eindhovenaar. Zowel in de ochtend als in de middag zijn er 3 ritten. De kaartverkoop, à € 3,00 p.p. verloopt via de website van het Architectuurcentrum Eindhoven.
busrit-eindhoven

Overige activiteiten

Het thema ‘Op reis’ valt samen met het Jaar van Mobiliteit en Mobiel Erfgoed. Het is dus niet gek dat het Daf museum meewerkt in Eindhoven aan de Open Monumentendag met een gereduceerd tarief en gratis rondleidingen. Het thema ‘Op reis’ gaat niet alleen over middelen van vervoer, maar ook over wegen, sporen en kanalen, over de gebouwde monumenten die daarbij horen, over plaatsen van aankomst en vertrek. Er zijn gratis rondleidingen door het garagecomplex van Van der Meulen-Ansems (11.00, 13.00 en 15.00) en de luchthavengebouwen in Meerhoven (11.00 en 13.30). Eindhoven Museum belicht het thema ‘pelgrimage’ met onder meer kinderactiviteiten.
 
ZIE OOK: Voordelig vliegen deze winter vanaf Eindhoven Airport
 
Verder staan er zondag 14 september op Strijp-S tal van activiteiten op het programma. Strijp-S, ooit ingericht met het oog op efficiënte mobiliteit van grondstoffen, treinen, arbeiders en producten, beleeft dan ook een open (monumenten)dag: ‘Frequentie Strijp-S’.
 

 

Comments are closed.