Herfstvakantie in kindvriendelijk Zuid-Jutland

Het kindvriendelijke Jutland, het grote schiereiland van Denemarken, biedt volop activiteiten deze herfst. Van Vikingactiviteiten in Ribe en een Schelp Safari bij de Limfjord tot kunstbelevenissen in musea en Halloween in diverse pretparken. Bijzondere gezinsbelevenissen op slechts één dag rijden, want vanaf Utrecht is het nog geen zeshonderd kilometer tot de Duits-Deense grens.

LEGOLAND Billund in teken van Halloween

In het kindvriendelijke Denemarken staan diverse pretparken binnenkort in het teken van Halloween, waaronder het bekende LEGOLAND in Billund.

Halloween in Legoland

Halloween in Legoland


Van 11-19 oktober a.s. staat het themapark in het teken van pompoenen, spinnen, monsters en heksen. Er is een spokenparade, een mysterie om op te lossen en een bouwwedstrijd met LEGO steentjes. Het themapark ligt op zo’n 700 km van Utrecht en investeerde dit jaar een recordbedrag van ruim 10 miljoen Euro. De nieuwste attractie is het spookhuis Ghost – The Haunted House.
 
ZIE OOK: Lama’s in Denemarken?
 
Ook zijn de overnachtingsmogelijkheden uitgebreid met een hotelvleugel (ridderkamers) en LEGOLAND Holiday Village (familiekamers en camping). Een verblijf in LEGO stijl is nu dus mogelijk in allerlei vormen, van eenvoudige tipi-tent tot luxe vakantiehuis.

LEGOLAND Billund opende in 1968 en bestaat inmiddels uit zo’n 55 attracties en 60 miljoen LEGO steentjes. Ook is er een bioscoop en de grootste LEGO winkel ter wereld. Het park is dit seizoen geopend tot en met 2 november 2014.
 

 
Familiepark LEGOLAND maakt deel uit van het LEGOLAND Billund Resort. Dit vakantieparadijs in het zuiden van Denemarken omvat verder Hotel LEGOLAND, vakantiepark Lalandia Billund, het nabijgelegen safaripark GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA en de omliggende gemeenten Billund, Vejle, Kolding en Vejen. Via de website van VisitDenmark kan men een gratis kindertoegangskaartje voor LEGOLAND downloaden.

Maak een reis door de tijd bij de Vikingen

Het Vikingecenter in Ribe, het oudste stadje van Denemarken, biedt kinderen de mogelijkheid in de herfstvakantie een reis door de tijd te maken. Jonge bezoekers kunnen onder andere verkleed als Viking meehelpen bij karweitjes. Ook kunnen ze vechttechnieken uit de Vikingtijd leren. In de herfstvakantie zijn hier vele demonstraties, onder andere met IJslandse paarden. Het centrum telt tal van nauwgezet nagebouwde replica’s van gebouwen uit de tijd dat de Vikingen in Ribe hun hoofdkwartier hadden.

Vind de schat in museum Ribes Vikinger

Van 11 t/m 19 oktober a.s. kunnen bezoekers van het museum Ribes Vikinger in het oude Deense stadje Ribe op jacht naar schatten. Deze waren in eerste instantie uit diverse landen meegenomen door plunderende Vikingen, maar liggen nu her en der in het museum. Door ze op te sporen kunnen bezoekers meedoen aan de verloting van een bijzondere schat uit de museumwinkel. Op zondag 12 oktober is er in het museum een culturele nacht.

Het interessante museum biedt Vikingwandelingen, Spookwandelingen en Stadswandelingen aan met gidsen die ook Engels en Duits spreken.

Comments are closed.