Maak kennis met Navarra op de 50PlusBeurs

Van 16 tot en met 20 september presenteert de Noord Spaanse regio Navarra zich op de 50PlusBeurs in Utrecht. Het ‘Land van Verscheidenheid’ heeft haar bezoekers veel te bieden. Navarra is een paradijs voor liefhebbers van natuur, cultuur en ecotoerisme.

Puente la Reina, Navarra

Puente la Reina, Navarra

De strategische ligging van de provincie biedt de perfecte omstandigheden voor wandel- en fietstochten. Ook staat de regio bekend om haar eeuwenoude tradities en haar gastronomie. Bezoekers van de 50PlusBeurs genieten van een heerlijk glas wijn uit de regio. Bezoek Navarra in hal 8, stand B011

Kleurrijke natuur en traditionele routes

Navarra heeft een prachtige natuur die zeer aantrekkelijk is voor actievelingen. Het is de ideale bestemming voor fiets- en wandeltochten. Er zijn prachtige routes door natuurgebieden met verschillende moeilijkheidsgraden. De routes brengen je langs dorpjes, monumenten en adembenemende landschappen. Het aanbod wordt compleet gemaakt met een aantal traditionele looproutes zoals de Camino de Santiago, de eeuwenoude pelgrimsroute vanuit Navarra naar Santiago de Compostela die jaarlijks vele pelgrims trekt.
 
ZIE OOK: Vraag een brochure aan van Navarra
 
De diversiteit van Navarra uit zich ook in de gastronomie. Elke streek heeft zijn specialiteit. De zuivelproducten en wildgerechten uit de Pyreneeën, het lamsvlees en de wijnen uit de Middenzone en de overheerlijke verse groenten uit de Ribera. Ook geniet je van de typische Baskische tapas, de pinchos. Een exclusief hapje dat zeker het proberen waard is. Wijnliefhebbers genieten van lokale wijnen tijdens de speciale wijnroutes. Bezoekers van de 50PlusBeurs proeven een glas wijn uit Navarra in hal 8, stand B011.
 

 

Hoofdstad Pamplona

Pamplona, de hoofdstad van Navarra, een moderne en traditionele stad. Bekend door de jaarlijkse stierenrennen tijdens de San Fermín en de Camino de Santiago die dwars door de stad gaat. Kleine straatjes, eeuwenoude stadsmuren, kerken, kathedralen en musea laten je charmeren van de stad. Op elke hoek vind je de typische pinchos variërend van een broodje tortilla, speciale worstjes, serranoham of een hapje van feta gerold in bladerdeeg. Gegarandeerd genieten, zeker met een overheerlijk glas wijn uit de regio.

Een uil in Navarra

Een uil in Navarra

Comments are closed.