Vamping aan de kust van Oregon

Veel mensen denken bij kamperen aan slapen op de grond in een tentje. Dat kan tegenwoordig ook anders: vamping, kamperen met een mini-busje. De busjes zijn compact genoeg om op een autoplaats van de camping te mogen staan, waardoor het ideaal is voor een route langs de kust van Oregon. Hierbij de hotspots die je niet mag missen tijdens jouw vamping avontuur.
oregon-vamping

Noordkust van Oregon

Ten zuiden van Manzanita vind je Nehalem Bay State Park met 265 kampeerplaatsen. Grenzend aan een 6,5 km uitgestrekt zandstrand is dit de ideale locatie om te kajakken, vissen, strandjutten en krabben te zoeken. Vergeet niet om om je heen te kijken naar de prachtige wildlife.
 
ZIE OOK: Bezoek ook Portland
 
Langs de Three Capes Scenic Loop ten zuiden van Tillamook vind je Cape Lookout State Park met veel kampeermogelijkheden. Maak een hike op de 13 km lange wandelroute door de bossen en langs het strand van Netarts Bay.

Halverwege de kust van Oregon

Devil’s Lake State Recreation Area biedt 50 kampeerplaatsen vlakbij een helder blauw meer. Hier kun je gaan vissen, vogels kijken of gaan varen. Dit alles op een paar kilometer afstand van Lincoln City. Of kampeer op een paar seconden lopen van het strand bij Beachside State Recreation Site tussen Waldport en Yachats. Maak een wandeling over het strand, kijk uit naar walvissen of trek je wandelschoenen aan en bewandel de kilometers aan hikingtrails die dit gebied rijk is.

Zuidkust van Oregon

Vlakbij het stadje Coos Bay in Oregon ligt Sunset Bay State Park. De ruige kliffen maken dit stukje van de kust ademdenemend. Bezoek een lighthouse, ruik de wilde bloemen en geniet van het uitzicht. Iets verder van de kust af vind je Beach State Park bij Brooking Harris, waar je een bezoek kan brengen aan Bird Island. Migrerende walvissen, zeehonden en zeeleeuwen zijn even je huisdieren als je op een van de 60 kampeerplaatsen staat.
 

 
Als je een mini-busje huurt krijg je er beddengoed, handdoeken, borden en basis keukenmateriaal bij. Voor meer informatie ga je naar RoadTripOregon.com, CamperTravelUSA.com of VagabondVans.com.

Comments are closed.