De schatten van Java

Denk je aan Java dan denk je aan de Borobudur en de Prambanan tempel, de traffic jams in Jakarta, de Bromo vulkaan en aan historisch erfgoed. Maar Java heeft ook prachtige stranden, spectaculaire nationale parken, gezellige markten, theeplantages en een overheerlijke keuken. Maak kennis met de schatten van het eiland. Reis van West-Java naar Oost-Java en laat je verassen door de schoonheid en diversiteit van Java.

Javaanse neushoorns spotten in Ujung Kulon National Park

West-Java en Bantam staan bekend om hun prachtige panorama’s en groene theeplantages. Deze provincies beschikken over spectaculaire nationale parken, zoals het Ujung Kulon National Park; het grootste tropische regenwoud van Java, waar de zeldzame Javaanse neushoorn leeft. Ook kom je wilde dieren tegen tijdens een Taman Safari in de parken van Bogor. Tevens zijn de botanische tuinen in Bogor een bezoek waard.Toe aan een dagje rust? Bezoek dan het kleine eiland Umung in Bantam of maak kennis met de lokale bevolking van het dorpje Ciater in Subang. Ciater staat bekend om haar natuurlijke waterbronnen.
 
ZIE OOK: Vaccinaties voor Indonesie, wel of niet doen?
 

Oost-Java: meer dan alleen de Bromo vulkaan

Oost-Java staat bekend om het Bromo Tengger Semeru National Park. Op slechts 4 uur rijden van Surabaya. Dit nationaal park maakt grote indruk tijdens een beklimming in de vroege ochtend waarbij, eenmaal boven, je een adembenemend uitzicht hebt over de Bromo vulkaan. Maar er is meer te ontdekken in deze provincie.

Zo is de Madakaripura Waterfall, dichtbij het dorpje Sapih, zeer indrukwekkend en de grootste waterval op Java. Na een dag vol avontuur rust je uit op het Balekambang strand waar een Hindoe tempel op een rots in de zee prijkt. Niet te verwarren met de Tanah Lot tempel op Bali.

Historisch Jakarta

Historisch erfgoed vind je in de hoofdstad Jakarta, zoals de Soenda Kelapa haven, het Fatahillah Museum en het Nationaal Museum. Het Onafhankelijkheidsplein Medan Merdeka, met het Nationale Monument en het Taman Fatahillah plein, mogen tijdens een bezoek aan Jakarta niet ontbreken. Uiteraard is er meer te beleven in de hoofdstad. Bekijk een grote collectie wayangpoppen uit alle delen van Indonesië in het Museum Wayang. Ga shoppen in een van de vele winkelcentra, zoals de Pasaraya Mall of loop door Glodok: één van de grootste Chinatown’s ter wereld. Afkoelen kan in Waterbom Jakarta: een groot waterpark ongeveer 10 minuten rijden vanaf het Soekarno-Hatta Airport.

Nationaal Museum Jakarta

Nationaal Museum Jakarta

Midden-Java: het hart van de Javaanse cultuur

Ongeveer 18 kilometer ten oosten van Jogjakarta bevindt zich het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex van Indonesië, het Prambanan tempelcomplex. Sinds 1991 staat de Prambanan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ongeveer 42 kilometer ten noorden van Jogjakarta bevindt zich het Borobudur tempelcomplex. Gelegen tussen de vulkanen Merapi en Merabu is de Borobudur ‘s werelds grootste Boeddhistische monument en wordt het als meest waardevolle schat van Indonesië gezien. Deze twee trekpleisters zijn erg geliefd onder reizigers.
 

 
Tijdens een verblijf in Jogjakarta leer je de stad écht kennen wanneer je over de straat Malioboro loopt. Rijen met sfeervolle winkeltjes laten je kennis maken met de lokale producten en lekkernijen. Ook ‘s avonds zorgt Malioborostraat voor een speciale ervaring. De kleine winkels veranderen in eettenten waar je geniet van lokale specialiteiten.

Comments are closed.