De Vercors – Ultieme Fietsbestemming

De Vercors is een bijzonder aantrekkelijk gebied voor allerlei fietsactiviteiten door zijn diversiteit aan landschappen en talrijke prachtige fietsroutes. Met zijn vele bergpassen, schilderachtige wegen, speciale routes voor mountainbikers, vijf sites erkend door de Franse Fietsersbond, aparte afdalingsgebieden voor mountainbikers en talrijke evenementen, is de Vercors DE fietsbestemming van dit moment.
vercors

Downhill en enduro mountainbiking

In de zomer worden de skis omgeruild voor de fiets en verandert het alpine berglandschap in een fantastisch speelterrein voor downhill en enduro mountainbiken. In de Vercors zijn hiervoor verschillende aangewezen plaatsen en het merendeel van de skigebieden biedt downhill routes aan.
 
ZIE OOK: Ontdek de Rhone Alpes
 
Het Bike Park van Villard de Lans dat sinds 4 jaar geopend is geeft ieder jaar weer invulling aan verschillende tracés. Het park heeft een goede reputatie verworven, is een must voor liefhebbers van mountainbiking en staat op de 3e plaats van de bike parks van de l’Isère en in de Top 10 van Frankrijk. Het terrein is gemakkelijk toegankelijk dankzij de gondelbaan « Côte 2000 » met 10 plaatsen, en de site biedt 12 downhill pistes en 4 enduro parcoursen op verschillende niveaus, van beginners (of kinderen) tot aan gevorderden.
 

 
De skigebieden van Col de Rousset en Col de l’Arzelier beschikken eveneens over een speciaal mountainbike terrein, met respectievelijk 3 en 4 pistes. De parcoursen bieden een afwisseling van plezier en technische passages, en zijn gemakkelijk per gondelbaan bereikbaar. In 2014 opent het Bike Park van Col de l’Arzelier een geheel nieuw parcours met schuine bochten en hindernissen.

Nieuw in 2014

Opening van het Bike Resort Villard de Lans : Dit unieke concept brengt alle vormen van fietsen samen (mountainbike, toerfiets, e-bike) op één plek, welke het gehele jaar toegankelijk is mede dankzij de opkomst van de Fat Bike. In de verschillende door de Franse Fietsersbond gelabelde gebieden zijn nieuwe routes ontworpen op verschillende niveaus en themagebieden, welke regelmatig onderhouden worden.

Het Bike Resort© betekent ook aan aanbod van aanvullende diensten : accommodaties gespecialiseerd in het onthaal van fietsers, professionele begeleiding en opleiding, verschillende speciaalzaken foor fietsers, en evenementen voor het grote publiek,

Drie belangrijke pijlers :

  • Het Mountain Bike Resort: een bike park voor downhill, een gebied voor enduro, een gebied voor cross-country mountainbiking en all mountain, en een oefenterrein voor freestyle/dirt en trail. In de winter maakt de fat bike het mountainbiken in de sneeuw mogelijk.
  • Het Road Cycling Resort met een fietsssport gebied van de Franse Fietsersbond. Meer dan 615 km aan parcoursen en een grote diversiteit aan routes en niveaus.
  • Het E-Bike Resort, een resort gewijd aan de mountainbike en de electische fiets met een routenetwerk van meer dan 700 km voor alle niveaus.
  • Opening van 2 nieuwe Bike Parks in Chichilanne en Mens: twee recreatieve en educatieve gebieden om nieuwe mountainbike sensaties te beleven !

Comments are closed.