Publiek trekt flink de portemonnee bij ZomerExpo

De vierde editie van ZomerExpo in het Gemeentemuseum Den Haag trekt dit jaar wederom een groot publiek. De populaire zomertentoonstelling biedt kunstenaars uit het hele land de unieke kans om hun werk in een topmuseum te tonen, waar ook topstukken van iconen als Picasso, Monet en Mondriaan te zien zijn.

De bonte verzameling van 248 geselecteerde kunstwerken vormt een visueel schouwspel van foto’s, films, maquettes, tekeningen, schilderijen en installaties. Er is nog slechts een week de tijd om deze prachtige tentoonstelling in Den Haag te bekijken, te stemmen op het favoriete kunstwerk of om deze aan te kopen.

zomerexpo-den-haag

Verkooptentoonstelling

ZomerExpo biedt sinds vorig jaar de kunstwerken uit de tentoonstelling in Den Haag te koop aan. De organisatie wil hiermee meer mensen stimuleren om kunst te kopen en biedt kunstenaars de kans hun werk te koop aan te bieden aan een groot publiek. Dat dit een succes is, blijkt wel uit het feit dat er dit jaar reeds 65 kunstwerken verkocht zijn, met een totaalbedrag dat hoger ligt dan bij de vorige editie. Het publiek geeft dit jaar hogere bedragen uit aan de kunst.

 

ZIE OOK: Bezienswaardigheden Den-Haag

 

Wat is de rol van kunst in onze samenleving? Op zaterdag 23 augustus vertelt kunstcriticus en schrijver Hans den Hartog Jager in een prikkelende lezing of kunst de wereld kan verbeteren. Hij gebruikt hierbij als voorbeeld de kunstwerken van ZomerExpo en bekijkt tevens hoe andere hedendaagse kunstenaars dit nastreven. De lezing is gratis toegankelijk, exclusief entree voor het museum in Den Haag.

 

 

Verschillende prijzen

Tijdens drie voorrondes heeft een deskundige jury – bestaande uit curatoren, galeriehouders, cultureel ondernemers, kunsthistorici en kunstenaars – alle ingezonden werken beoordeeld. De namen van de kunstenaars waren bij de jury niet bekend, er is echt gekeken naar de zeggingskracht van elk werk. Elke provincie wordt door verschillende deelnemers vertegenwoordigd. De deelnemende kunstenaars maken kans op een aantal stimuleringsprijzen: de Publieksprijs (€ 5000,-), Museumprijs (€ 3500,-), Oplageprijs (€ 2500,-) en de Verlichte Prijs (€ 2500,-). Bezoekers van ZomerExpo brengen hun stem uit voor de Publieksprijs. De prijsuitreiking vindt eind augustus plaats.

Comments are closed.