Wethouder Ollongren geeft startschot voor SAIL Amsterdam 2015

Door het installeren van de eerste 15 jonge SAIL-talenten, gaf de Amsterdamse wethouder van o.a. lucht- en zeehaven, Kajsa Ollongren woensdagmiddag het officiële startschot voor SAIL Amsterdam 2015. Over precies een jaar vindt de 9e editie van SAIL Amsterdam plaats, van 19 t/m 23 augustus 2015. SAIL Amsterdam is het grootste, gratis toegankelijke publieksevenement van Nederland.

Groepsfoto SAIL Amsterdam 2015

Groepsfoto SAIL Amsterdam 2015

SAIL wordt eens in de 5 jaar georganiseerd. Een week lang vormt de Amsterdamse IJhaven dan het decor voor een levendig programma vol nautische historie, indrukwekkende tallships, muziek, cultuur, ontmoeting en debat.

600 Schepen

SAIL Amsterdam is eerst en vooral een beeldend en inspirerend nautisch event. In 2015 komen er maar liefst 600 schepen naar de Amsterdamse haven. Met veel spektakel en theater op het water. Daarom bezoeken naar verwachting weer zo’n 2 miljoen bezoekers en echte SAIL-liefhebbers Amsterdam. Maar SAIL Amsterdam is niet alleen trots makend naar het verleden, het event vol erfgoed vormt ook een voorbeeld voor nieuwe generaties. Als thema voor deze SAIL is daarom gekozen: “Van gouden verleden naar gouden toekomst”. Wat kunnen we leren van de ondernemende handelsgeest uit ons rijke verleden? Welke nieuwe initiatieven kunnen we als Nederland presenteren?
 
ZIE OOK:Hotel tips hotel voor Sail 2015
 
Ook de organisatiestructuur van SAIL Amsterdam is flink verstevigd. Door de vorming van SAIL Event Partners CV (SEP) is er een solide samenwerkingsverband tot stand gebracht, voor in principe de komende drie edities van SAIL. Daarin participeren structureel de Stichting SAIL Amsterdam, het Amsterdamse Havenbedrijf N.V. en ACE Concepts & Events. SAIL Amsterdam is ook verheugd weer vier grote sponsoren als vrienden van SAIL te mogen verwelkomen. In deze tijd is dat geen vanzelfsprekendheid meer. Vandaar dat SAIL Amsterdam grote waardering en dank uitspreekt naar de Staatsloterij, Delta Lloyd, I amsterdam, en ING voor hun onmisbare steun.
 

 

Wethouder Kajsa Ollongren met zes talenten van de ‘SAIL Academy’

Wethouder Kajsa Ollongren met zes talenten van de ‘SAIL Academy’


Arie Jan de Waard, voorzitter Stichting SAIL Amsterdam: “We gaan met zijn allen volgend jaar een uniek en prachtig nautisch feest beleven. Want SAIL Amsterdam 2015 gaat door! En als het aan de Stichting SAIL ligt komt er na de 9e ook zeker een 10e en 11e editie van SAIL Amsterdam.”

Erwin van Lambaart, algemeen Directeur SAIL Event Partners CV: “SAIL is van en voor iedereen. We hopen dat SAIL een ontmoetingsplek zal zijn, waar veel inspiratie ontstaat. Waar we samen leren van ons gouden verleden. Waardoor we weer durf en lef tonen, met nieuwe vergezichten en nieuwe ondernemingszin.”

SAIL Amsterdam 2015 wil jongeren actief betrekken en verbinden aan SAIL. Via gemeenten, onderwijsinstellingen en social media. Daarom is er ook een speciale SAIL Academy opgericht. Jonge talenten krijgen daardoor het komende jaar een unieke kans op werkervaring. De eerste 15 talenten zijn woensdagmiddag door wethouder Kajsa Ollongren geïnstalleerd. De aanwezige jonge talenten zijn een mix van MBO- en HBO-stagiaires en onlangs afgestudeerde starters. Deze enthousiaste jonge talenten gaan zich het komende jaar inzetten om van SAIL Amsterdam een succes te maken: creatief, innovatief en ondernemend. In totaal zullen ruim 50 studenten een werkervaringsplaats of opdracht gaan krijgen. Daarnaast zullen honderden jonge talenten ingezet worden als vrijwilliger bij de daadwerkelijke uitvoering van het evenement.

Comments are closed.