Uniek openluchttheater in Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom zijn de voorbereidingen voor een uniek openluchttheater in volle gang; Exodus aan de Schelde. Dit jaar wordt herdacht dat 100 jaar geleden de Eerste Wereldoorlog uitbrak. In België is het honderdjarig bestaan een gebeurtenis van nationale betekenis.
exodus-aan-de-schelde-bergen-op-zoom

Maar juist ook Bergen op Zoom is bij het eerste oorlogsjaar betrokken. Precies 100 jaar geleden kwam een ware uittocht op gang vanuit Antwerpen naar Bergen op Zoom: de Exodus aan de Schelde. Toen vluchtten 60.000 Antwerpenaren naar Bergen op Zoom. Op Kijk in de Pot verrees een tentenkamp en nu honderd jaar later voert De Vierschaar, op de plaats waar die tenten daadwerkelijk gestaan hebben, het openluchtspel Exodus aan de Schelde op van 29 augustus t/m 13 september.

Kleine Leed uit de Groote Oorlog

Exodus aan de Schelde vertelt in 2 bedrijven en een entre’act, het verhaal van het kleine leed uit die Groote Oorlog. Een uniek decor, levensgrote projecties van de gebeurtenissen, dans, meeslepende muziek, 200 spelers en het verhaal beloven je een ervaring die je niet mag missen. Je wordt als het ware het verhaal mee ingezogen!

Het verhaal

Het verhaal gaat over weduwe Lena Bayens vlucht met haar vier kinderen uit de Antwerpse volksbuurt, wanneer de stad met bombardementen bedreigd wordt. In alle paniek loopt het jongste kind verloren. Een onbekende vrouw ontfermt zich over het kind en neemt het mee naar Nederland. Bergen op Zoom loopt ondertussen vol met ruim vijftigduizend vluchtelingen.
 
ZIE OOK: tips voor culturele uitstapjes in Nederland
 
Ook Lena is in Bergen op Zoom, waar ze onderdak heeft gevonden bij vrachtrijder Rinus Hagenaars. Lena blijft elke dag zoeken naar haar verloren dochter. Wanneer Lena en Rinus te horen krijgen dat haar kind terug is naar Antwerpen, gaat Rinus haar achterna. Dat is een gevaarlijke onderneming. Tijdens de spannende ontknoping van ‘Het kleine leed in de Groote Oorlog’, kom je erachter of het de vrachtrijder is gelukt om de dochter van Lena in veiligheid te stellen.
 

 

Kaartverkoop

Kaarten kosten € 18,50. Kaartverkoop vindt plaats via www.vierschaar.nl, aan de kassa van CKB De Maagd, Burg. Stulemeijerlaan 3, Bergen op Zoom en VVV Brabantse Wal, Kortemeestraat 19 in Bergen op Zoom.

Comments are closed.