Het inspirerende en aangrijpende zeilavontuur van Hans Bouscholte

Op 11 oktober begint de eerste etappe van de Volvo Ocean Race in Alicante. Op 7 oktober verschijnt bij Kosmos Uitgevers het aangrijpende verhaal van zeezeiler en oud-deelnemer, Hans Bouscholte.

Kosmos-Uitgevers.logo

Overleven op een catamaran

Overleven op een catamaran vertelt het avontuur van zeezeiler Hans Bouscholte. Bouscholte volgt al zijn hele leven de Roep van de Zee. Als schipper deed hij mee aan de grote zeezeilwedstrijden: de Admiral’s Cup, de Volvo Ocean Race en de Tour de France à la Voile. Als catamaranzeiler voer hij de Cata World Cup en de Ronde van Texel.

 

ZIE OOK: Vakantievoorpret met Wat&Hoe Onderweg

 

In 1999 viel Bouscholte met zijn Franse zeilmaat Gérard Navarin het wereldrecord in een open catamaran aan: de trans-Atlantische oversteek van Dakar naar Guadeloupe. Met succes, maar de zeilers werden fysiek en psychisch zwaar op de proef gesteld. De reis leerde hem meer over het leven dan hij van tevoren had durven dromen.

 

 

Extreme zeiltocht

Overleven op een catamaran leest als een spannend jongensboek, en is veel meer dan een verhaal over een extreme zeiltocht. Het is een inspirerend verhaal over overleven, doorzettingsvermogen, jeugdherinneringen en psychologie.

Hans Bouscholte

Hans Bouscholte(1962) is een romantische idealist met liefde voor het leven. Eerlijk, openhartig, niemand- en nietsontziend en recht door zee, net als het verhaal dat hij vertelt in Overleven op een catamaran. Bouscholte is veelgevraagd spreker en werkt als zeilanalist voor NOS Studio Sport.

Comments are closed.