Leerdamse Glasdagen 2014


Van 12 tot en met 14 september vinden in Leerdam de Glasdagen plaats. Deze dagen zijn het levend bewijs dat Leerdam dé Glasstad van Nederland is: Leerdam ademt GLAS. Naast de Glaskunstbeurs in cultureel centrum Het Dak laat het Nationaal Glasmuseum vele facetten van glas zien op haar twee locaties, de Glasblazerij en het Glasmuseum.

Glasblazen voor kinderen in het glasmuseum in Leerdam

Glasblazen voor kinderen

Doorlopend demonstraties

In de Glasblazerij worden doorlopend demonstraties glasblazen gegeven. Raak ontroerd als je ziet hoe trots kinderen hun eigen Zeebeest blazen en ontdek oude en nieuwe glasblazers en kunstenaars op het witte doek.
 
ZIE OOK: bekijk de onthulling van het Oranjevaasje
 
Duik mee in de glazen zee! In het Glasmuseum is de museumomvattende tentoonstelling Een Zee van Glas te zien en wordt door INTORNO een opera van de sonnetten van Shakespeare opgevoerd.

Glasblazerij

Vanaf de tribune in de Glasblazerij ziet u tijdens de doorlopende demonstratie glasblazen het indrukwekkende schouwspel tussen de glasblazer en het vloeibare hete glas.
 

 
Op een andere glasblazersstoel ziet u hoe kinderen van 8 t/m 16 jaar samen met een van onze glasblazers hun eigen Zeebeest maken. Zij hebben zich opgegeven voor de populaire workshop Zeebeesten blazen. Wilt u of u kind ook zelf glasblazen? Kijk dan op www.nationaalglasmuseum.nl en geef u nu op voor de workshop Kerstbal Blazen, die vanaf 11 oktober start.

Tentoonstelling Een Zee van Glas

Tot en met 26 oktober is de museumomvattende tentoonstelling Een Zee van Glas te zien in het Glasmuseum aan de Lingedijk 28. Wat hebben modeontwerper Jan Taminiau, uitvinder Eibert Draisma en kunstenaars A.D. Copier en Bernard Heesen met elkaar gemeen? We lichten alvast een tipje van de sluier op door te wijzen op de wetenschappelijke illustraties van professor Ernst Haeckel. Het Nationaal Glasmuseum brengt met deze expositie natuur, wetenschap en kunst op een unieke manier samen.

Shakespeare in de tuin van het Glasmuseum

Op zondag 14 september is uw entreekaartje tevens het toegangsbewijs voor het bijwonen van een Shakespeare opera in de tuin van het Glasmuseum! Dit optreden begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 15.45 uur.

De hele maand september staat de Oude Hollandse Waterlinie in het teken van Prins Willem III. Stichting Groene Hart organiseert concerten en activiteiten in de vestingsteden Weesp, Nieuwpoort, Woerden, Schoonhoven, Gorinchem, Leerdam en de plaatsen Bodegraven, Haastrecht en Oudewater rond dit thema.

Een onderdeel hiervan zijn de uitvoeringen door opera- en muziektheatergroep Intorno over de sonnetten van Shakespeare. Een indrukwekkende operavoorstelling die het publiek meeneemt naar een wereld vol romantiek, poëzie en passie! De zinnen uit de sonnetten van Shakespeare zijn op een collageachtige manier gemengd tot een nieuw verhaal. De hoofdrollen zullen worden vertolkt door sopraan Serena Jansen en bariton Jeroen Manders, begeleid door een strijkerstrio.
Uiteraard is met de weersomstandigheden rekening gehouden.

Comments are closed.