Nieuw Oranjevaasje Koninklijk Koper onthuld

De liefde tussen koning Willem-Alexander en koningin Máxima én de liefde voor kristalglas zijn verenigd in het nieuwe Oranjevaasje ‘Koninklijk Koper’, dat Royal Leerdam Crystal en het Nationaal Glasmuseum samen uit- geven. Bijna 13,5 jaar geleden vroeg ‘onze’ toenmalige prins, Máxima Zorreguieta ten huwelijk op het ijs te midden van ijskristallen. Nu is deze liefde voor eeuwig vastgelegd in kristalglas.

Het Oranje Vaasje

Het Oranje Vaasje


Wij zijn trots dat industrieel vormgever Marcel Wanders ter gelegenheid van hun 12,5 jarig huwelijk een nieuw Oranjevaasje heeft ontworpen.

Toonaangevende ontwerper

Marcel Wanders (Boxtel, 1963) is één van de meest toonaangevende ontwerpers van dit moment. Hij is internationaal bekend om zijn meubelen, interieurs en eigenzinnige art direction en werkte al eerder met het materiaal glas.

12,5 Jarig huwelijk

Wanders ontwerpt voor het 12,5 jarig huwelijk van het koninklijk paar een klassiek geribd Oranjevaasje in Cristal Superieur, het meest zuivere kristal van Europa. Hij heeft gekozen voor een traditionele bolvorm met twaalf en een halve optieklijn die het koperen jubileum symboliseert. De oranje geribde kelk wordt elegant gedragen door een kristalheldere voet. Het Oranjevaasje wordt mondgeblazen en handgevormd door meester glasblazer
Marco Lopulalan. Naast het vervaardigen van de uitgebreide collectie van Royal Leerdam Crystal is Lopulalan als één van de weinige glasblazers in Nederland gespecialiseerd in het maken van kelken en drinkglazen.

Traditie sinds 1927

Sinds 1927 worden de beroemde Oranjevaasjes bij belangrijke gebeurtenissen binnen de koninklijke familie en bij zaken van landelijk belang uitgebracht. De Oranjevaasjes zijn zeer geliefde verzamelobjecten.

Oranjevaasje Koninklijk Koper met een gelimiteerde oplage van 2002 exemplaren is een absolute must voor liefhebbers van kristal, glas en design. Vanaf 2 augustus is het vaasje verkrijgbaar bij Royal Leerdam Crystal en het Nationaal Glasmuseum.
 

 
In het Nationaal Glasmuseum vindt u een deel van de Rijkscollectie modern en hedendaags glas en is de complete serie Oranjevaasjes te zien. Het Nationaal Glasmuseum heeft daarnaast bijzonder koninklijk glas in haar collectie. Bijvoorbeeld servies Corona van prinses Beatrix en prins Claus ontworpen door Gerard Thomassen.

Oranjevaasje Koninklijk Koper wordt ambachtelijk vervaardigd in de eeuwenoude Kristalfabriek van Royal Leerdam Crystal. Design en kwaliteit staan hier al vanaf 1878 hoog in het vaandel.

Comments are closed.