Gevangenpoortlezingen weer van start

Ybo Buruma, Gerard Spong, Walter Hendriksen, Sophie in ’t Veld en Ankie Broekers-Knol spreken dit najaar over Dilemma’s van de rechtsstaat.

Poster gevangenpoortlezingen Den Haag

Poster gevangenpoortlezingen Den Haag

Zondag 31 augutus

Ybo Buruma, raadsheer in de Hoge Raad der Nederlanden, spreekt op zondag 31 augustus a.s. over veranderde opvattingen van het fenomeen belediging. Zijn lezing is de start van een nieuwe serie Gevangenpoortlezingen die het Haags Historisch Museum en Wladimiroff Advocaten organiseren en waarin prominente sprekers maatschappelijk en juridisch actuele onderwerpen voor het voetlicht brengen. De lezing vindt plaats in het Haags Historisch Museum om 12.00 uur in Den Haag.

 

ZIE OOK: Bezienswaardigheden in Den Haag

 

In zijn lezing gaat Ybo Buruma in op situaties waarin belediging soms als strafbaar feit wordt aangemerkt terwijl er eigenlijk niet veel aan de hand is. Aan de andere kant zijn er juist situaties waarin een belediging een mensenleven kan verwoesten. Buruma spreekt over de balans tussen Majesteitschennis en mierenneuken, lange tenen en daadwerkelijke schade.

 

 

Dilemma’s van de rechtsstaat

Ook andere sprekers zullen dit najaar ingaan op de Dilemma’s van de rechtsstaat en kijken naar de invloed van het recht op maatschappelijke ontwikkelingen: Gerard Spong over particuliere opsporing, Walter Hendriksen over het recht in eigen hand, Sophie in ’t Veld over privacy en Ankie Broekers-Knol over de staat van de rechtsstaat.

De lezingen vinden plaats in het Haags Historisch Museum, op zondagochtenden om 12.00 uur. Kaarten kosten € 10 per lezing of € 40 voor de gehele serie (incl. museumentree en koffie). Kijk voor het hele programma op www.haagshistorischmuseum.nl. Reserveren via educatie@haagshistorischmuseum.nl of tel. 070 312 30 65.

Comments are closed.