t Veluws Zandsculpturenfestijn, beleef de Gouden Eeuw

Ruim 65.000 bezoekers heeft ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen inmiddels op de teller staan. Niet voor niets, want dit unieke evenement biedt zo ontzettend veel mooie zandcreaties! Daarbij is het ook nog eens supermooi aangekleed met allerlei decoratiemateriaal, bloemen en prachtige muurschilderingen. En… dat allemaal in de stijl van de Gouden eeuw natuurlijk, het thema van dit jaar.

Bezoekers worden getrakteerd op alle hoogtepunten uit de rijke Nederlandse geschiedenis, kunst en cultuur. De tijd waarin Rembrandt, Michiel de Ruyter en de VOC veel voor Nederland betekend hebben. Maar dat is nog niet alles! Zelfs de Nachtwacht op ware grootte is er nog tot en met 1 november te bewonderen!

Rembrandt als zandsculptuur

Rembrandt als zandsculptuur

Rijke historie

De Gouden Eeuw is een belangrijke periode in de Nederlandse geschiedenis. Onze kleine republiek was een van de rijkste en machtigste landen ter wereld. De VOC haalde specerijen en thee uit het verre oosten. Handelaren verdienden enorm veel geld en lieten de prachtigste huizen bouwen. Maar… niet alleen de bouwkunst floreerde, ook de beeldende kunst, letterkunde en wetenschap bloeiden. Veel namen uit deze periode zijn dan ook bekend in onze vaderlandse historie. Het rijke culturele erfgoed van het Nederland in de zeventiende eeuw is dan ook in indrukwekkende zandsculpturen uitgewerkt. Alle facetten die bepalend zijn voor de Gouden Eeuw passeren in Garderen dan ook de revue…
 
ZIE OOK: Top 5 bezienswaardigheden in Apeldoorn
 
‘t Veluws Zandsculpturenfestijn heeft dit jaar een speciale ruimte ingericht waar je zo’n 40 kopieën van zeventiende-eeuwse kunstwerken uit het atelier van Jacob Tuijn kunt bewonderen. Ook de Nachtwacht, het beroemdste schilderij van Nederland (4,37 meter bij 3,63 meter) en hét meesterwerk van Rembrandt van Rijn, is er in vol ornaat tentoongesteld. Rembrandt van Rijn schilderde het tussen 1639 en 1642, de periode die we nu de Gouden Eeuw noemen. Daarom mag zo’n schilderij natuurlijk niet ontbreken bij een evenement als deze. Leuk is dat je bij binnenkomst verschillende schilderijen herkent omdat veel taferelen ook zijn uitgebeeld in het zand.
 

 

Bekijk de zandsculpturen ook van bovenaf

Tijdens je bezoek aan ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn zie je de zandsculpturen niet alleen vanaf de grond. Ook van bovenaf kun je een blik werpen op de bijzondere werken. Neem plaats in een van de karretjes die over de monorail rijden en ontdek het gehele buitenterrein (leuk voor jong en oud!). Zo zie je nog meer details en zie je hoe bijzonder alle werken samen zijn. Je hoeft je bij ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn in ieder geval geen moment te vervelen, want naast het bekijken van de zandsculpturen laat een ‘carver’ op regelmatige tijden zien hoe een zandbeeld tot stand komt. En uiteraard is het mogelijk om op één van de terrassen een hapje en drankje te nuttigen.
veluws-zandsculpturenfestijn

Prijs & openingstijden

‘t Veluws Zandsculpturenfestijn met een binnen- en buitenterrein vindt nog plaats t/m zaterdag 1 november 2014 in de Beeldentuin in Garderen. Voor mensen die slecht ter been zijn, is het gehele park rolstoelvriendelijk gemaakt. Het is maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Zaterdag is het geopend van 10.00 tot 17.00 uur (zondag is het gesloten). De toegangsprijzen bedragen:
– 0 t/m 5 jaar: gratis
– 6 t/m 12 jaar: 4,50
– 13 jaar en ouder: 8,50
Meer informatie over ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn is te vinden op www.zandsculpturen.nl.

Comments are closed.