Vermaak je op de stranden van Staten Island, New York

Dat New York ook in de zomer the place to be is, is zo langzamerhand bekend. Een van de fijnste zomerse hotspots zijn de stranden van Staten Island; niet voor niets een populaire bestemming voor het hele gezin. NYC & Company, het officiële marketing- en toerismebureau voor New York City, laat met haar Neighborhood x Neighborhood campagne zien op welke stranden je deze (na)zomer moet zijn en welke activiteiten er niet op je to-do list mogen ontbreken!

Staten Island ferry

Staten Island ferry

Strand en meer

Staten Island is gemakkelijk te bereiken met de gratis ferry vanaf Lower Manhattan, inclusief een million dollar view over de skyline. Eenmaal aan land zijn de zomerse mogelijkheden oneindig. Begin de dag met een fijne wandeling langs de kust van Staten Island. De Franklin D. Roosevelt promenade is ongeveer vier kilometer lang en biedt een pittoreske wandeling tussen Fort Wadsworth en de stranden. Het fort zelf is ook zeker een bezoek waard.

 

ZIE OOK: Top bezienswaardigheden in New York City

 

Ruim 200 jaar beschermde dit fort de haven van New York en nu kunnen bezoekers het netwerk aan tunnels en de vesting zelf bezichtigen. Ga na de wandeling naar South Beach; een geliefde plek voor families om lekker te relaxen of om een potje schaak of jeu de boules te spelen. Aan South Beach ligt South Fin Grill. Dit restaurant is open voor zowel brunch, lunch als diner en de lekkerste seafood gerechten staan op de kaart. ’s Avonds kun je er loungen onder het genot van een cocktail en live muziek.

 

 

Rust vs. vertier

Een ander heerlijk – nog relatief rustig – strand is Midland Beach. Dit strand is een fijne speelplek voor kinderen, maar bezit ook een tennis en shufflebal terrein. Midland Beach heeft daarnaast ook een grote pier, genaamd Midland Beach Fishing Pier, een perfecte plek voor vissers. Wil je wat meer actie? Elk weekend tot Labor Day zijn er verschillende evenementen op Midland beach als onderdeel van het Staten Island Beach Fest.

Geniet bijvoorbeeld van live entertainment, diverse concerten en georganiseerde boerenmarkten. Ook het Fantasy Shore Amusement Park is een aanrader voor thrillseekers. Dit kleinschalige amusementspark heeft attracties voor het hele gezin. Goede restaurants om de dag af te sluiten zijn onder andere Joe & John Toto’s Restaurant & Bar, voor een goede Italiaanse keuken en seafood, en Basilio Inn, het oudste restaurant van Staten Island met seizoensgerechten en groenten uit eigen tuin.

Comments are closed.