Ontdek de overweldigende natuur van Peru

Wanneer je op zoek bent naar ongerepte natuur, dan is Peru de perfecte vakantiebestemming. Laat je overweldigen door de imposante Andes, het immense Amazone regenwoud en het Titicacameer, ‘s werelds hoogst bevaarbare meer. Het natuurschoon van Peru trekt vele Nederlanders. In het eerste kwartaal van 2014 is het aantal Nederlandse toeristen naar Peru, in vergelijking met 2013, gestegen met 7.6%. Tijdens deze periode bezochten 9.827 Nederlandse toeristen Peru, één van de landen met de grootste ecologische diversiteit op aarde.
peru-toeristen

Puur natuur

Een letterlijk hoogtepunt in Peru is het indrukwekkend Andesgebergte. Naast de populaire heilige stad Machu Picchu vind je hier ook de Colca Canyon. Deze kloof, dieper dan de Grand Canyon in Amerika, is de enige plek in Peru waar je de machtigste vogel van Latijns-Amerika, de condor, van zo dichtbij kunt zien. In het Manu National Park kun je de Amazonejungle in haar puurste vorm ervaren. Groet het nationaal symbool van Peru ‘de rode rotshaan’, kampeer aan de oever van de manu-rivier en ontmoet tarantula’s, schorpioenen en kikkers. Tijdens een spannende nachtwandeling is het zelfs mogelijk om slapende vogels en kaaimannen te spotten. Neem ook een kijkje in de majestueuze bossen ten zuiden van Cusco, in de regio Madre de Dios. In deze regio wordt Puerto Maldonado beschouwd als de ‘hoofdstad van de biodiversiteit’.
 
ZIE OOK: Zon, zee, strand en surfen in Peru
 
Het beroemdste meer van Peru, genaamd Titicaca, is niet alleen het grootste meer van Zuid-Amerika maar is met een ligging op ruim 300 meter hoogte ook het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Bezoek één van de rieteilanden in het meer die gemaakt en bewoond worden door de Uros indianen. Het is zelfs mogelijk om bij een lokale familie op het eiland Amantani te overnachten. Aan de andere kant van Peru vind je één van de grootste mysteries ter wereld. Op de uitgestrekte woestijnvlaktes langs de zuidkust van Peru liggen de Nazca lijnen. Duizenden lijnen en figuren zijn in de bodem van de Peruaanse woestijn getekend en zijn alleen vanuit de lucht te zien. Hoe hebben ze dit honderden jaren geleden gedaan? Probeer het zelf te ontdekken tijdens een vliegtocht of vanuit één van de vele uitzichtpunten.
 

 

Comments are closed.