Zon, zee, strand en surfen in Peru

Wie het surfen heeft uitgevonden is niet bekend. Maar het is wel zeker dat Peru vandaag de dag één van de belangrijkste surf bestemmingen ter wereld is. Treed in de voetsporen van de oude Moche en Chimu-zeilers en kom naar het noorden van Peru om op de hoogste golven van de wereld te surfen. Liever met beide benen op het strand? Geniet dan van de prachtige stranden omgeven door ongerepte natuur en bekijk het onvergetelijke schouwspel van de professionele surfers die moeiteloos de allerhoogste golven bedwingen.

surfen-in-peru

Surfen voor beginners en gevorderden

Surfen in Peru is als een religie die wordt beoefend door iedereen, van lokale kinderen tot oudere toeristen. Of je nu beginner bent, gevorderd of expert – je vindt altijd wel een strand waar de golven perfect zijn voor jouw niveau. Rondom Lima vind je de bekende surfgebieden Cerro Azul en Punta Hermosa. Ook het gebied ten noorden van de hoofdstad is wereldberoemd. Pico Alto biedt met ruim 4 meter de hoogste surfgolven van Zuid-Amerika en Máncora heeft voor de echte waaghalzen de grootste linkshandige point break ter wereld. En ben je op zoek naar de langste surfgolf? Dan is Chicama met een 4 kilometer lange linkshandige golf the place to be.

 

 

Beach life

Ook voor niet-surfers biedt het noorden van Peru prachtige stranden om te genieten van de zon en de zee. Relax op de witte stranden van Punta Sal, beschermd door heuvels en omgeven door ongerepte natuur. Zwem in de kalme wateren van de baai Zorritos en geniet van culinaire hoogstandjes in de haven van Puerto Pizarro. Toch benieuwd naar het surfen neem dan een kijkje op één van de vele surf evenementen. Professionele surfers uit de gehele wereld komen naar Peru om hun kunsten te vertonen tijdens het jaarlijkse toernooi the Billabong Pico Alto en zullen strijden voor het kampioenschap tijdens de ISA World Surfing Games die dit jaar van 24 oktober tot 1 november plaatsvindt in Punta Rocas.

Over PROMPERU

PROMPERU houdt zich bezig met de promotie van export uit en toerisme van en naar Peru. De republiek aan de westkust van Zuid-Amerika heeft bezoekers veel te bieden. Zo staat de rijke historie garant voor indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder de wereldberoemde Inca-stad Machu Picchu. Het landschap is divers, van regenwoud tot woestijn en van mangrovebossen tot het Andes gebergte. Ook wie van lekker eten houdt kan in Peru zijn hart ophalen, de lokale keuken wordt gekenmerkt door duurzame teelt en intense smaken. Om welke reden je ook naar Peru reist, het land van Pacha Mama steelt zeker je hart. Zie voor meer informatie de website.

Comments are closed.