Restaurant Chica’s in Egmond aan Zee is een succesformule

Egmond aan Zee is een top zaak rijker. Een restaurant waar je iedere dag terecht kan voor koffie, thee, borrel, pizza, pannenkoeken, halve kip en Mexicaans, in een aansprekende ongecompliceerde ambiance, waar met oog voor detail sfeer is gecreëerd. Het uitzicht krijg je bij je bezoek cadeau.

Chica's in Egmond aan Zee

Restaurant Chica’s in Egmond aan Zee

Laagdrempelig concept

Aan de Boulevard Noord, in Egmond aan zee, de plaats waar ooit restaurant de strandjutter afbrandde, besloot familie Groot van Hotel Zuiderduin een tweede hotel te bouwen; Hotel Golfzang, met 147 kamers. Ze zochten een restaurateur voor de invulling van het ontbijt in het restaurant op de begane grond. Richard de Jong is ondernemer van het nagenoeg naast gelegen Wonder’s en tevens van Wonder’s Bergen, en was ook de eigenaar van De Jutter, het restaurant dat eerst op die plek stond. Richard besloot samen met zijn vrouw Brenda de uitdaging aan te gaan, mits zij de invulling aanzienlijk verder konden trekken dan alleen ontbijt.

Een laagdrempelig concept geschikt voor alle leeftijden, met de bijzondere combinatie van pizza, pannenkoeken, halve kippen en Mexicaans. Alles vers gemaakt in de open en centraal in de 600m2 grote ruimte gesitueerde keuken. 220 zitplaatsen binnen, en nog eens 80 zitplaatsen op het terras.

Interieur

Voor het interieur van dit multi concept schakelde De Jong ontwerpbureau ESTIDA in. Het interieur is een zonnige eclectische mix, die de vele kanten van het restaurantconcept onderstreept en als een geheel samenbrengt. De basis wordt gevormd door antraciet grijze en zeegroene wanden en een antraciet plafond. Er zijn verschillende verhogingen in de ruimte aangebracht. Dankzij deze niveauverschillen wordt de grootheid van het vloeroppervlak doorbroken, en doet het knusser aan.

 

ZIE OOK: Inspirerende informatie over Nederland

 
De vloeren zijn afgewerkt met keramisch parket met een robuuste uitstraling, waarin karpetten met een patroon tegel zijn gelegd. De bar heeft een getegeld front, in dezelfde lijn als de karpetten, en schaaldelen van lariks hout vormen het barblad. Van zwart gelakt metaal is een barluifel gemaakt voor glaswerk en flessen. Daarboven krijtborden met het aanbod van de kaart en specials.

 

 

Mix van kleuren en materialen

Het meubilair is een mix van gekrijt eiken nisbanken met vrolijk gekleurde kussens. Gestoffeerde banken in zeegroen en multicolour stoffering, eiken tafels en metalen schoolstoeltjes. Rond de bar stoere tafels met robuust eiken blad gegalvaniseerd stalen frames, met wegdraaibare zitjes, waardoor hier een borrel kan worden gehouden, maar ook kan worden gegeten. Verlichting bestaat uit spotrails en schijnbaar eenvoudige peertjes in metalen frames, die aan gekleurde strijkijzerkoorden naar beneden komen.
Het antraciet gelakt metaalwerk komt terug in de wand vullende schappen kast naast de keuken, waarin serviceunits zijn verwerkt, en verder wand vullend decoraties op zijn afgestyled. De kleur zeegroen domineert het beeld.

Door kleuren en materialen goed op elkaar af te stemmen, en de bouwkundige elementen eenvoudig en eenduidig te houden, is ESTIDA er goed in geslaagd een bijzonder aangename belevingswereld neer te zetten die het concept benadrukt en een aantrekkelijke laagdrempelige verblijfsomgeving voor iedere dag en voor iedereen is geworden. Dankzij de kinderhoek kunnen ook families met kinderen gezellig met elkaar tafelen. Daarbij opgeteld dat de ondernemer met reeds twee goedlopende zaken in Nederland van wanten weet, en dat deze zaak direct op de boulevard is gelegen met jaarrond geweldig uitzicht, hebben we hier een succesformule te pakken.

Comments are closed.