Seabourn biedt nieuwe culinaire cruise

Luxe cruise rederij Seabourn biedt haar gasten een culinaire cruise ervaring aan boord van de Seabourn Sojourn tijdens de 11-daagse “Best of the Riviera Food & Wine Cruise”. Gasten brengen tijdens de cruise een bezoek aan de meest spraakmakende eet- en wijnregio’s van Europa. Ze kunnen dagelijks genieten van culinaire activiteiten, kookdemonstraties van beroemde chef-koks, proeverijen van lokale specialiteiten en meer. De culinaire reis vertrekt 30 oktober 2014 vanaf Monte Carlo en vaart, via de Franse en Italiaanse rivièra, naar Rome.

Nieuw cruiseaanbod

Nieuw cruiseaanbod

Lekker eten en een uitmuntende keuken

“Seabourn staat synoniem voor lekker eten en een uitmuntende keuken die gasten op elke reis van lekkernijen voorziet”, zegt John Delaney, Senior Vice President Marketing en Sales bij Seabourn. “Het sprak voor zich om deze speciale culinare cruise te lanceren in één van de meest populaire en gerespecteerde eet- en wijnregio’s in de wereld.”

 

ZIE OOK: Cruise inspiratie
Twee beroemde chef-koks uit de regio zijn gedurende de cruise te gast aan boord. Zij geven kookdemonstraties en stellen het menu voor de gasten aan boord.

 

De Franse chef-kok Patrice Olivon is opgegroeid in de Provence en geschoold in Marseille. Hij bracht de vaardigheden die hij in Zuid-Frankrijk leerde naar Washington DC, waar hij kookte voor de Franse ambassade, het Witte Huis en in Camp David voor speciale gelegenheden. Hij is programmadirecteur bij Culinary Arts van het prestigieuze L’Academie de Cuisine en een populaire docent en presentator.
 

 

Italiaanse chef

De Italiaanse chef Alfio Longo heeft ervaring opgedaan in een aantal van de beste keukens in Italië. Longo reisde de wereld over om verder te leren bij goede restaurants en mede als privé kok in New York, evenals in de Dominicaanse Republiek, China en Turkije. Hij is momenteel de uitvoerend chef bij Osteria del Circo in New York geëxploiteerd door Sirio Maccioni’s Le Cirque International group.
culinaire-cruise-seabourn
Seabourn biedt optionele eet- en wijnexcursies in de mediterrane havens: Marseille, St. Tropez en Ajaccio in Frankrijk, Santa Margherita Ligure, Messina (Taormina) en Sorrento in Italië en in Valletta op Malta. Daarnaast is er een overnachting in Livorno en twee volle dagen om Florence, Pisa, Lucca en de culinaire hoogtepunten van Toscane te ontdekken.

De “Best of the Riviera Food & Wine Cruise” wordt aangekleed met culinaire activiteiten zoals ‘Winkelen met de chef-kok’ op lokale markten in Marseille (Frankrijk), Livorno en Messina, (Italië). Daarnaast worden er gala lunches georganiseerd en tijdens de cruise zijn lokale specialiteiten en regionale smaken in de menu’s opgenomen. Het personeel aan boord van de Seabourn Sojourn wordt aangevuld met culinaire chef-koks en wijndeskundigen uit het team van de rederij.

Seabourn biedt gerechten en gastronomische diner ervaringen, vergelijkbaar met de beste restaurants ter wereld. Een panel van vooraanstaande culinaire experts, samengesteld door de redactie van Saveur magazine, hebben Seabourn bekroond met de “Beste Culinaire Cruise Line” in het tijdschrift Culinaire Travel Awards 2013. Het team van zeer getalenteerde chef-koks van de rederij bereidt gastronomische gerechten met verse, seizoensgebonden ingrediënten.

Comments are closed.