Color Line wint Europese Ferrytest!

De Noorse rederij Color Line heeft met haar schip Color Magic een grote test van Europese ferry’s gewonnen.De voornaamste focus van dit onafhankelijke onderzoek waren veiligheidsmaatregelen aan boord van RORO (Roll On, Roll Off) ferryschepen. ADAC, de grootste automobilistenvereniging van Duitsland en Europa heeft de ferry’s getest, in samenwerking met 17 Europese zusterverenigingen, waaronder de ANWB.

Color Line cruise schip

Color Line cruise schip

Onafhankelijke nautische experts

De test werd uitgevoerd door onafhankelijke, nautische experts. Zij werkten aanvankelijk incognito, maar onthulden later de reden van hun aanwezigheid voor het stellen van vragen en uitvoeren van nadere testen aan boord. Het winnende schip Color Magic scoorde op haar moderne veiligheidsmateriaal, levensreddende middelen en maatregelen op het gebied van brandbestrijding en brandbeveiliging. Uitmuntend vond men de geschreven veiligheidsinstructies en –video die in elke hut aanwezig zijn. Ook maakte het schip indruk vanwege het uitstekende onderhoud en de goed getrainde, professionele crew.

De veiligheid van onze passagiers heeft onze hoogste prioriteit en het resultaat van deze test onderstreept onze dagelijkse inspanningen om veiligheid en kwaliteit aan boord van onze schepen te garanderen.

Zegt Nolda Egberts, International sales manager van Color Line Nederland. Ze vervolgt: ‘Wij zijn erg trots op het behaalde resultaat en we verheugen ons op elke gast die de winnende ferry binnenkort zelf wil testen’.

Positieve feedback

In totaal werden 18 Europese ferry’s getest. Color Line kreeg ook positieve feedback op de goed getrainde, professionele crew, het veilige boarden voor voetgangers door middel van een aparte loopbrug en haar passagiersdek. Het passagiersdek heeft een overzichtelijke indeling en wordt bewaakt met videocamera’s. Alle veiligheidsapparatuur, ontsnappingsroutes en verzamelstations zijn duidelijk aangegeven en het autodek is niet toegankelijk voor passagiers tijdens de overtocht Kiel – Oslo. Resultaat is dat de nautische experts de Color Magic beoordelen als een comfortabele cruiseferry met moderne veiligheidsmaatregelen, levensreddende middelen, brandbestrijding en brandbeveiliging.

 

 

De schepen van Color Line vertrekken dagelijks van Oslo, Noorwegen, naar Kiel in Duitsland en vice versa. 2700 passagiers en crewleden passen op dit cruiseschip met autodek. Het zusterschip Color Fantasy werd al getest in 2007, toen werd de test ook gewonnen. (Ditmaal werd alleen de Color Magic getest.) De gehele Eurotest/ADAC Safety Test 2014 is hier te vinden.

Comments are closed.