WorldWide Campers signaleert sterke groei Europese markt

Eerder deze week meldde brancheorganisatie Bovag een explosieve groei van het aantal campers en kampeerauto’s in Nederland. Ook WorldWide Campers, aanbieder van camper verhuur signaleert een sterke groei van camperverhuur in Nederland voor met name Europese bestemmingen. Er lijkt een duidelijke parallel te zijn.
worldwidecampers

Eerst huren, dan kopen

“Voorheen was het huren van een camper vooral populair op verre bestemmingen zoals Amerika, Zuid-Afrika en Australië”, aldus Debbie Heydanus van WorldWide Campers. “Sinds begin dit jaar zien wij echter een duidelijke groei van het aantal camperhuur reserveringen voor Europese bestemmingen. Het lijkt er op dat de Nederlander eerst een keer een campervakantie wil ervaren voordat tot aanschaf wordt overgegaan.”
 

 

Scandinavië en Zuid Europa populair

WorldWideCampers noteert naast de toegenomen vraag naar huurcampers vanuit Nederland ook een stijgende belangstelling voor het huren van een camper in Scandinavië en IJsland in het voor- en najaar. In de zomermaanden kiest de klant voor het ophalen van een huurcamper in landen als Griekenland, Portugal, Spanje en Italië.

Comments are closed.