Accor breidt loyalty-programma uit

Vijf jaar na de lancering heeft Le Club Accorhotels, Accors gratis loyalty-programma, al meer dan 15 miljoen leden. Vandaag lanceert Accor een genereuzer programma dat beloningen toekent aan loyale gasten die verblijven in 2.700 hotels wereldwijd, verdeeld over het luxe- tot aan het economy-segment.
logo-accor-hotels

klantloyaliteit

Deputy Chief Executive Officer, Vivek Badrinath verklaart: “Het verhogen van klantloyaliteit creëert een langdurige merkvoorkeur voor onze hotelmerken. Deze tijd, en met name de digitale revolutie, stelt ons in staat om onze dienstverlening verder af te stemmen op heersende verwachtingen. Want zodra gasten een Accor-hotel bezoeken, verwachten ze dat hun loyaliteit door ons wordt erkend en beloond.”
 

 
‘Le Club Accorhotels’ is het enige hotel-loyalty-programma waarbij klanten hun punten kunnen inzetten, onafhankelijk van tijdstip, datum of beschikbaarheid. Deze flexibiliteit maakt het programma uniek in de hotelsector.

Selectie criterium

Een loyalty-programma is het twee-na-belangrijkste criterium waarop men een hotelkeuze baseert, na locatie en prijs*. Ruim 83% van de ‘Le Club Accorhotels’ leden beschouwt het lidmaatschap als belangrijke factor bij het boeken van een verblijf in een Accor hotel. Daarom focust Accor zich op het personaliseren van haar aanbod en het belonen van de meest trouwe gasten met exclusieve voordelen en beloningen.

Accor wil met de vernieuwde dienst gasten zowel vóór- als tijdens het verblijf belonen. Voorafgaand aan het verblijf krijgen leden van Le Club Accorhotels toegang tot speciale kortingstarieven die kunnen oplopen tot 50%. Tijdens het verblijf zijn er speciale diensten beschikbaar voor de leden, zoals een priority check-in, kamer-upgrades en een late check-out. Overige nieuwe voordelen zijn:

  • Meer privileges: van een priority-ontvangst met snelle check-in, tot toegang tot de Executive Lounge van Sofitel.
  • Hogere beloningen: vanaf 1 juli 2014 biedt het programma 25% meer punten, waardoor gasten sneller privileges ontvangen of een hogere status behalen (Silver, Gold en Platinum).
  • Meer vrijheid: gasten kunnen loyalty-punten gebruiken om korting te krijgen bij een boeking via Accorhotels.com en de merk-websites, zonder datum of beschikbaarheidsrestricties.

VIP status

Alle Accor-merken binnen het Le Club Accorhotels-programma bieden dezelfde basisvoordelen. Leden met een Silver-status krijgen een gratis welkomstdrankje en kunnen later uitchecken. Een Gold-status wordt beloond met een kamer-upgrade en de mogelijkheid om vroeg in te checken. Afhankelijk van de ledenstatus, bieden de middensegment- en upscale-hotels van Accor specifieke diensten zoals VIP-behandelingen.

Een 100% digitaal loyality-programma

Isabelle Birem, Accors SVP Customer Relations en Loyalty legt uit: “De opkomst van digitale technologie heeft het gedrag van consumenten in de hotelsector blijvend veranderd. “Big Data” wordt hierdoor een belangrijk instrument. Het Le Club Accorhotels-programma is ons primaire instrument om onze kennis over de voorkeuren van de gast te vergroten. Hiermee kunnen we vaste gasten op maat gemaakte aanbiedingen sturen en beter reageren op hun verwachtingen.”

Alle leden van Le Club Accorhotels kunnen via een persoonlijke account op accorhotels.com hun huidige aantal loyalty-punten checken, gepersonaliseerde aanbiedingen verzilveren, boekingen nalezen, de vorige beloningen en privileges inzien en beloningen kiezen. Deze bestaan uit boekingskortingen en vouchers van partners van Accor.

Comments are closed.