60% van de Nederlanders kiest hotel op basis van aantal sterren

Ruim 60 procent van de Nederlanders laat de keuze voor een hotel afhangen van het aantal sterren dat een hotel heeft. Met name jongeren (66 procent) en ouderen (65 procent) vinden dit belangrijk. Dit is een van de conclusies uit een onderzoek in opdracht van Logis Hotels onder 612 Nederlanders die het afgelopen jaar één of meer hotelovernachtingen in Nederland hebben gehad.

Aantal sterren van hotel steeds belangrijker

Aantal sterren van hotel steeds belangrijker

Hotelclassificatiesysteem

Het onderzoeksresultaat staat in het licht van een grote verandering van het hotelclassificatiesysteem op basis van sterren. Per 1 januari 2015 neemt de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de classificatie over van het Bedrijfschap Horeca en Catering. Dit betekent dat het systeem vrijwillig wordt: hoteliers kiezen voor een classificatie op basis van de huidige Nederlandse Hotel Classificatie-normen (NHC) of voor aansluiting bij het Europese Hotelstars Union-classificatiesysteem. Daarnaast vervalt de bescherming op het woord ‘hotel’, waardoor iedereen die kamers verhuurt, deze naam kan gaan voeren.

Gasten gaan in belangrijke mate af op het aantal sterren dat aan een hotel is toebedeeld. De aankomende wijzigingen maken het echter niet veel duidelijker voor zowel hoteliers als gasten. Dat is waarom we bij Logis Hotels al jaren een eigen classificatiesysteem gebruiken voor al onze 2.600 hotel-restaurants. Een systeem dat bovendien beoordeelt op veel meer criteria dan de bestaande systemen, waaronder de kwaliteit van geleverde diensten en de vriendelijkheid en gastvrijheid van personeel.

Zegt Wim Wildeboer, voorzitter Logis Hotels Nederland.

Aparte classificering van het restaurant steeds interessanter

Aparte classificering van het restaurant steeds interessanter

Uit het onderzoek blijkt verder dat ruim 42 procent van de Nederlanders een aparte classificering van het restaurant in een hotel aantrekkelijk vindt. Slechts 19 procent ziet dit niet zitten.

Wildeboer vervolgt:
Het Logis Hotels-classificatiesysteem maakt onderscheid tussen het hotel en het restaurant. De kwaliteit en gastvrijheid van het hotel krijgen een beoordeling op basis van een aantal ‘schoorsteentjes’, het restaurant heeft ‘stoofpotjes’ die de mate van gastronomische kwaliteit aangeven. Op die manier kunnen onze gasten zelf beoordelen wat ze het belangrijkst vinden bij het selecteren van een hotel.

Comments are closed.