Voorstelling Hij Gelooft in Mij getolkt voor plotsdoven en vroegdoven

Hij Gelooft in Mij is op zondag 24 augustus tijdens de matineevoorstelling om 14.00 uur toegankelijk voor plotsdoven en vroegdoven in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De musical wordt dan getolkt in de Nederlandse Gebarentaal. Het is voor het eerst dat Hij Gelooft in Mij toegankelijk wordt voor plotsdove en vroegdove mensen.
Foto: Roy Beusker

André Hazes

Onder plotsdoofheid verstaat men in relatief korte tijd doof worden. André Hazes was plotsdoof. Zijn gehoor nam sinds 2004 zo ernstig af dat hij aan het eind van zijn leven nagenoeg niets meer hoorde en daarbij had hij een constante ruis in zijn oor. In Nederland zijn er rond de tienduizend mensen die plotsdoof of ernstig slechthorend zijn. Plotsdove mensen blijven natuurlijk het gesproken Nederlands gebruiken, maar leren na verloop van tijd vaak gebaren ter ondersteuning te gebruiken om weer te kunnen communiceren. Hazes moet als geen ander ervaren hebben wat het betekent om niet meer te kunnen zijn wie je wilt zijn. Als plotsdove ben je plotseling van de wereld afgesneden; je kunt niet meer communiceren zoals je gewend was en, in dit geval, ook genieten van het theater behoort tot het verleden. Dat geldt ook voor dove mensen die vroegdoof zijn, voor hen is theater per definitie vanaf hun vroege jeugd ontoegankelijk.

 

 

Twee tolken op 24 augustus

Tijdens de matineevoorstelling van Hij Gelooft in Mij op 24 augustus worden twee tolken van Eureka!Communicatie aan de voorstelling toegevoegd. Bezoekers die plotsdoof zijn kunnen de musical volgen met een tolk voor Nederlands met Gebaren (NmG). Voor de vroegdove bezoekers is er een tolk Nederlandse Gebarentaal (NGT). De plaatsen die gereserveerd zijn, garanderen een goed zicht op de tolken die aan beide zijden van het toneel zullen staan.

Hij Gelooft in Mij

De musical over het leven van André Hazes ging op 11 november 2012 in première in het DeLaMar Theater. De oorspronkelijke speelperiode van zes maanden werd in samenwerking met het DeLaMar Theater tot vijf keer toe verlengd. Cast en orkest speelden louter voor uitverkochte zalen en op 4 januari, na bijna 800 voorstellingen, hebben meer dan 700.000 bezoekers de voorstelling gezien.

Kaarten reserveren

Om kaarten te reserveren dient u een email te sturen met daarin het aantal kaarten en de NAW gegevens. Dit kan gericht worden naar: hijgelooftinmij@stage-entertainment.nl. U ontvangt daarna een e-mail met vragen die u dient te beantwoorden. Vervolgens ontvangt u een bevestiging van ons. Let op: er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Comments are closed.