Zon, strand en water in de Franse bergen

Met het mooie weer in de zomer is een plek voor verkoeling op vakantie onontbeerlijk. Maar voor zonnen, zwemmen en wateractiviteiten hoef je niet per se naar de kust. Dankzij meren, beken en rivieren komen vakantiegangers ook in de bergen aan hun trekken.
hoverboard

Stand Up Paddling (SUP)

Dé watertrend is suppen, ofwel Stand Up Paddling. Staand op een platte surfplank beweegt men zich voort door middel van een roeispaan. Suppen kan op meren, rivieren en zeeën gedaan worden, maar wordt het makkelijkst geleerd op het rustige water van een meer. In de Franse bergen kan men suppen in Métabief (Jura), het meer van Annecy, het meer van Serre Ponçon en het meer van Bourget (allemaal in de Alpen).

SUP in  Frankrijk

SUP in Frankrijk

Extreme watersporten

Voor wie op zoek is naar actie is het meer van Tignes de juiste bestemming. Hier kan men een flyboard of blob jump (opblaasbare watertrampoline) uitproberen. Leren duiken doet men in het meer van Bessans en raften in het donker kan gedaan worden in Les 2 Alpes. Daarnaast kan met op vele plaatsen in de Franse bergmassieven canyoning doen.

Wellness-activiteiten

Liefhebbers van de weldadige effecten van water kunnen in de vele kuuroorden van de Franse bergen terecht. Nieuw deze zomer zijn de water- en wellnesscentra in Châtel (Forme d’Ô), en in Les Menuires.

 

 
Meer informatie over zomervakantie in de Franse bergen op zomer.france-montagnes.com. Ook vind je hier dagelijks de bijgewerkte watertemperaturen van de bergmeren

Comments are closed.