Wales verwelkomt ‘s werelds beste wielrenners

Op 9 september 2014 komen ‘s werelds beste wielrenners naar Wales voor de 3e etappe van de Tour of Britain. De etappe start in de stad Newtown en eindigt met de beklimming van de Tumble.
Stage finish Swansea Tour of Britain South Sports Events

Terug in Wales

Na een afwezigheid van enkele jaren, is de Tour of Britain weer terug in Wales. De 3e etappe gaat op dinsdag 9 september van start in Newtown, in het midden van Wales. De Chief Executive van Mid Wales Tourism, Val Hawkins, is blij met de terugkeer van de tour naar Wales. “The Tour of Britain trekt veel internationale media, waardoor we de kans krijgen om Wales onder de aandacht te brengen en goed op de kaart te zetten. Daarnaast is fietsen een opkomende markt voor toerisme naar de regio. De tour trekt duizenden bezoekers die hopelijk terugkeren voor een mooie vakantie in het midden van Wales,” aldus Hawkins.

Zware beklimming

De etappe in Wales, die over 150 km gereden wordt, is traditiegetrouw één van de zwaarste van de Tour of Britain. Dit jaar zal de etappe zelfs nog zwaarder zijn vanwege de beklimming van de Tumble, een zes kilometer lange klim met een stijgingspercentage van 7,2%. Het is pas de 2e keer in de 11 jaar lange geschiedenis van de Tour of Britian dat er een finish is op een bergtop. Tijdens de beklimming zal de strijd om de leiding waarschijnlijk hoog oplopen.
 

 

Tour of Britain

De Tour of Britain start op zondag 7 september en zal eindigen op zondag 14 september. Tijdens de 8 dagen worden er 9 etappes gereden. Wielrenners van ’s werelds beste wielerploegen starten in Liverpool en fietsen via de top van de Tumble in Zuid-Wales en de steden Bristol en Brighton, naar de eindetappe midden in het centrum van Londen. Op de laatste dag zal in het centrum van Londen zowel een individuele tijdrit als een gezamenlijke rit gereden worden.
Peloton passing Castle Tour of Britain Caerphilly South Sports Events

Bereikbaarheid Wales vanuit Nederland

Wales is uitstekend bereikbaar met de ferry vanuit Calais of Duinkerken naar Dover (dfdsseaways.nl). Ook via de Eurotunnel vanuit Calais naar Folkestone is mogelijk. KLM vliegt drie maal dagelijks vanaf Schiphol rechtsreeks naar Cardiff. Daarnaast is het midden van Wales goed bereikbaar vanaf Birmingham, waar verschillende luchtvaartmaatschappijen vanuit Nederland naartoe vliegen.

Comments are closed.