Upcoming Aqaba: zonbestemming plus

Aqaba, de havenstad van Jordanië, wint aan populariteit als toeristische bestemming. Steeds meer aanbieders bieden, met oog op de toeristische groei in Jordanië, rechtstreekse vluchten tussen Aqaba en Nederland en België aan.

Bovendien zijn er talloze projecten in ontwikkeling die het toerisme in de zonnige stad aan de Rode Zee verder stimuleren. Maar Aqaba is veel meer dan alleen een zonbestemming: de stad ligt in een schitterend deel van de wereld. In één dag kun je snorkelen in de Rode Zee, wereldwonder Petra ontdekken en de ondergaande zon bewonderen in de Wadi Rum woestijn.

Bestemming in ontwikkeling

Aqaba is in ontwikkeling. Zo wordt het gevarieerde hotelaanbod in de badplaats uitgebreid met twee nieuwe 5-sterren hotels: het luxueuze Westin Saraya Aqaba en luxury collection hotel Al Manara, die naar verwachting begin 2016 hun deuren openen. Ook nemen steeds meer rederijen Aqaba op in hun cruise aanbod.

 

 

Watersportparadijs de Rode Zee

Het zonnige klimaat, de kristalheldere en warme wateren en het rijke waterleven maken de Rode Zee erg aantrekkelijk voor watersporters. De kleurrijke koraalriffen vormen de belangrijkste attractie van Aqaba en bij de meer dan 30 duikspots is er voor duikers en snorkelaars van alles te zien en beleven. Wrakduikers kunnen hun hart ophalen bij de Cedar Pride, een wrak waar een kunstmatig rif omheen is ontstaan dat wordt bewoond door exotische zeedieren. Tenslotte behoren windsurfen, waterskiën en jetskiën tot de mogelijkheden. Vanwege de aangename temperatuur kunnen deze sporten het hele jaar door worden beoefend.

Cultuur en historie in overvloed

Al meer dan vijfduizend jaar speelt de haven van Aqaba een belangrijke economische rol vanwege haar gunstige handelspositie met Europa, Afrika en de rest van Azië. Door haar lange geschiedenis zijn er tegenwoordig veel historische bezienswaardigheden te bezoeken, waaronder de resten van de oudste kerk ter wereld. Het goed geconserveerde Aqaba Castle is een absoluut hoogtepunt; dit uit de 13e eeuw stammende fort is beroemd door zijn rol in de hitfilm ‘Lawrence of Arabia’.

Voordelig shoppen en maximaal ontspannen

Aqaba een belastingvrije zone, wat shoppen extra leuk maakt. In de moderne shopping malls, zoals het Aqaba City Center, worden grote en bekende merken verkocht, terwijl in het centrum van de stad vooral veel souvenirwinkels en markten (souk) zijn gevestigd.

Interessante excursiemogelijkheden

Aqaba bevindt zich op het kruispunt van maar liefst vier landen, want naast Jordanië zijn ook Israël, Egypte en Saoedi-Arabië vanuit de stad te zien. Behalve het aangename water van de Rode Zee trekken de sprankelende paarse bergen die Aqaba omgeven veel sportievelingen aan. De in het achterland gelegen Wadi Rum, een woestijn die getypeerd wordt door de massieve bergen in rood- en geeltinten, leent zich perfect voor avontuurlijke en sportieve activiteiten. Breng hier een bezoek aan een bedoeïen tentenkamp en verken het ‘maandlandschap’ per kameel of jeep. Een diner bij zonsondergang, met uitzicht op de woestijn, maakt een excursie naar Wai Rum heel bijzonder. Tevens ligt Aqaba op slechts 1,5 uur rijden van de verborgen stad Petra, de grootste trekpleister van Jordanië. Deze uit roze gesteente gehouwen stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en mag zich sinds 2007 tot één van de zeven wereldwonderen rekenen.

Comments are closed.