Wintervakantie in Scandinavië is meer dan alleen skiën

Noorwegen, Zweden en Finland, dat gemakshalve ook bij Scandinavië wordt gerekend, zijn reisbestemmingen die bij elke liefhebber van winter(sport) op het lijstje zou moeten staan. Tal van Scandinavische winterresorts, zijn goed bereikbaar, beschikken over moderne skicentra en kwalitatief zeer goede, veelal ski-in/ski-out accommodatie en niet op de laatste plaats, ze zijn sneeuwzeker.
zweden-skieen-bbitravel

Winterse wenken

In deze noordelijk gelegen landen kan een breed publiek op haar winterse wenken worden bediend. Skicracks en kilometervreters halen hun hart op in bijvoorbeeld Trysil (Noorwegen) of het Zweedse Åre, waar trouwens ook gezinnen met kinderen zich thuis voelen, gezien de goede en uitgebreide faciliteiten. De in Fins Lapland gelegen bestemmingen Levi & Ylläs bieden naast een goed skigebied ook tal van activiteiten, zoals safari’s met sneeuwscooters of husky’s. Ligging boven de poolcirkel maakt het mogelijk om het Noorderlicht hier te zien… Kleinere skigebieden zoals in de Noorse provincie Telemarken en het heuvelachtige West-Zweden lenen zich uitstekend voor gezinnen met jonge en beginnende skiërs.
 

 
Toch is het niet noodzakelijk om ski’s onder te binden om de winter in het noordelijkste deel van Europa te beleven. Met een huurauto reist u door de meest fraaie streken van Noord-Noorwegen, Zweden en Fins Lapland, verblijft bijvoorbeeld op de schilderachtige archipels Lofoten & Vesterålen en ziet al het moois dat de natuur ook ‘s winters heeft te bieden. De lokale cultuur in vissersnederzettingen aan de Noorse kust of Sami dorpen in Lapland, kan juist in dit jaargetij op haar puurst worden genoten. Tijdens het varen van een traject over de oude Hurtigruten postroute is de kans op zien van het Noorderlicht wel het grootst.
ski-bbitavel-finland

Comments are closed.