Langs de ongerepte Noorse kust met Hurtigruten

Vaak betiteld als ‘s werelds mooiste zeereis, voert Hurtigruten de route langs de Noorse kust al uit sinds 1893. De oorsprong als post- en vrachtroute is de basis voor een uniek concept, waarbij hedendaagse toeristen aan boord van de inmiddels comfortabele Hurtigruten-schepen, de Noorse kust van dichtbij kunnen beleven.

De Hurtigruten

De Hurtigruten

12-Daagse reis over poolcirkel

De totale 12-daagse reis van Bergen over de poolcirkel in Noorwegen en om de Noordkaap naar Kirkenes en weer terug, gaat over een afstand van meer dan 4700 kilometer en men legt 68 maal aan in totaal 33 havens. In de havens is het laden en lossen van post, vracht en lokaal reizende passagiers en interessant schouwspel. Maar passagiers kunnen zelf ook actief worden en deelnemen aan tal van landexcursies die, afgestemd op het seizoen waar men in reist, worden aangeboden. Zo is er zomers een kijkje te nemen bij ‘s werelds sterkste getijdenstroom, Saltstraumen, of kan de Noordkaap worden bezocht. Ook ‘s winters, wanneer men zich langs de Antarctische kust waant, kunnen excursies met sneeuwscooters of husky’s worden gemaakt, al dan niet opzoek naar het magische Noorderlicht. Ieder jaargetij heeft zo haar eigen thema.
 

 

Brochure

BBI Travel, vertegenwoordiger van de Noorse rederij Hurtigruten, brengt een eigen brochure uit met daarin alle Hurtigruten trajecten alsmede een dit jaar nog verder uitgebreid aantal arrangementen tegen een speciaal tarief.
In de winterperiode zijn er speciale Noorderlichtreizen te boeken inclusief de rechtstreekse chartervlucht met Transavia vanaf Amsterdam. Maar ook in de overige jaargetijden heeft BBI Travel zogenaamde “Voordeeldata” waarop men extra voordelig met Hurtigruten reist. De jaarlijkse kerstreizen zijn bijvoorbeeld erg populair.

Comments are closed.