Rome is favoriete bestemming voor een citytrip

De citytrip is erg in trek. We trekken er massaal op uit voor een weekendje Madrid, een nachtje Amsterdam of een midweek in Rome. Welke steden zijn populair en om welke redenen bezoeken Nederlanders een Europese stad? Accor deed onderzoek naar Nederlanders en hun favoriete citytrips.

amsterdam

Vaak naar Amsterdam, liefst naar Rome

Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders het meest in een hotel in Amsterdam overnachten. Vijftig procent van de respondenten is de afgelopen drie jaar minimaal één keer op citytrip geweest in hun eigen hoofdstad. Toch wordt de stad minder goed beoordeeld. Amsterdam krijgt een matige 7,2 van de respondenten. Rome krijgt met 8,4 de hoogste score, gevolgd door Barcelona (8,1) en Parijs (7,9).

Winkelen, bezienswaardigheden en rust

We winkelen het liefst dichtbij huis. In de top vijf van echte winkelsteden vinden we onder andere Amsterdam, Brussel, Londen en Parijs terug. Berlijn, Parijs en Barcelona bezoeken Nederlanders voornamelijk voor de bezienswaardigheden. Rust vinden we in Stockholm, Lissabon en Dublin.

De zuinige Nederlander

Nederlanders staan er om bekend dat ze graag naar de prijs kijken. Praag is bijvoorbeeld een stad die voornamelijk wordt bezocht vanwege de prijs. De prijs voor een hapje of een drankje is hier beduidend lager dan wat wij gewend zijn. Ook Lissabon en Oslo doen het goed. Dit heeft voornamelijk te maken met voordelige aanbiedingen van vliegtickets.
 

 

Met partner in een hotel

Gemiddeld gaat 53% van de Nederlanders met hun partner op citytrip. 17% was met vrienden op citytrip en in 10% van de gevallen ging het gezin mee. Een hotel is veruit de meest gebruikte overnachtinglocatie (77%). Daarna zijn B&B’s en appartementen populair. Bij jongeren tussen de 18 en 24 is een hotel iets minder populair (67%) en staat de hostel als accommodatie op de tweede plaats.

Comments are closed.