Turkish Airlines voegt de wereldberoemde Italiaanse stad Pisa toe als zijn 257e bestemming.

Turkish Airlines voegt de wereldberoemde Italiaanse stad Pisa toe als zijn 257e bestemming. Turkish Airlines breidt daarmee het netwerk uit met nog meer vluchten naar 107 landen en doet de slogan ‘Widen your World’ eer aan.

THY 777-300ER

Met bestaande diensten naar Rome, Milaan, Venetië, Napels, Bolgona, Genua, Turijn en Catania, voegt Turkish airlines nu vluchten naar Pisa toe. Dit is de 9e bestemming van Italië en de 25e van Zuid-Europa. Pisa vluchten zullen 4 keer per week worden uitgevoerd in beide richtingen op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag.

Starttarieven voor een retourvlucht zijn beschikbaar van Istanboel naar Pisa vanaf 99 euro (inclusief belastingen en toeslagen).

Bovendien is er voor Miles & Smiles leden de eerste 6 maanden voor vluchten naar nieuwe bestemmingen een speciale aanbieding, met een korting van 25% kunnen de leden een upgrade of een award ticket kopen.

 

 
Hoewel deze Toscaanse plaats vooral bekend staat om de Scheve beltoren, heeft de stad van 88.000 inwoners ook meer dan 20 kerken, diverse paleizen en historische bruggen die de rivier de Arno overspannen. De stad bloeide op tijdens de Middeleeuwen en Pisa is de thuisbasis van vele architectonische hoogstandjes die gebouwd zijn deze dagen.

Terwijl de oorsprong onbekend lijkt, geloven de geleerden dat de eerste nederzettingen kunnen dateren uit de 13e eeuw voor Christus. In 180 voor Christus werd het een Romeinse kolonie. Tot 1400 bleef het een belangrijke haven en handelstad.

De stad werd vroeg een centrum voor geleerden, zo dateert de ‘Universiteit van Pisa’ uit de 12e eeuw. Het is ook de thuisbasis van de mythische ‘Napoleontische Scuola Normale Superiore di Pisa’ en ‘Sant Anna School of Advanced Studies’, beide zijn met een hoog afstudeerprogramma aangeschreven. Tevens is Pisa ook de geboorteplaats van de beroemde astronoom Galileo Galilei.

Pisa is een stad waar geschiedenis, open ruimte en de nabijheid van de zee veel mogelijkheden bieden voor vermaak en ontspanning. Ook is de stad een toegangspoort naar andere beroemde bezienswaardigheden in Noord-Toscane, zoals het nabijgelegen Lucca. Vandaag de dag herinnert de stad aan de Middeleeuwen, dit is de periode waarin de stad enorme economische en politieke macht had.

De beroemde ‘kathedraal van Pisa’ en de beroemde klokkentoren dateren van meer dan 1000 jaar geleden. De kathedraal heeft talrijke structuren uit Italie geïnspireerd en is een van de meest populaire voorbeelden van de romeinse architetuur. De kathedraal, de doodkapel en de klokkentoren, zijn gelegen op het plein ‘Piazza del Duomo’ en staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De bouw van ‘Torre Pendente’ scheve toren is begonnen in 1173 en heeft 200 jaar in beslag genomen. Kort daarna begon het te kantelen en het leunt nu in een hoek van ongeveer 4 graden, waardoor de top van de toren ongeveer 4 meter excentrisch aan de basis ligt. De doodkapel, die die Italianen ‘Pisa Battistero’ noemen, is de grootste structuur van zijn soort in het land.

De onlangs gerenoveerde ‘Botanische Tuin van Pisa’ staat bekend als een van de oudste voorbeelden van zijn soort in Europa. De natuurlijke omgeving, de zogenaamde ‘Botanische tuin’ in het Italiaans, werd in 1544 geopend als een instelling die hoger opgeleiden voorzien van een botanische school, tuinen, serres, vijvers en verschillende gebouwen, als onderdeel van het complex. Ook van belang is het beschermde natuurgebied van ‘San Rossore National Park’, inclusief een kustlijn die zich uitstrekt va Viareggio naar Livorno.

In Pisa zijn rood vlees en visgerechten gecombineerd met verse groenten typische gerechten uit de Toscaanse keuken. En terwijl de soep geen normaal onderdeel van het menu is, is een van de essenties van deze regio; in het bijzonder de ‘Zuppa di Ceci’ Kikkererwten Soep’. Een schotel kenmerkend voor dit gebied is ‘sciocco’ ongezouten brood geserveerd met lokale olijfolie.

Comments are closed.