Wielerrace “Arctic Race of Norway” van start 14-17 augustus

De mooiste kustlijn ter wereld is van 14 tot 17 augustus opnieuw het spectaculaire decor voor ’s werelds meest noordelijke wielerwedstrijd. Nationale en internationale wielrenners komen voor de tweede keer in Noord-Noorwegen bijeen tijdens de Arctic Race of Norway. Deze editie met finish van de eerste etappe op de Noordkaap is nog noordelijker en nog intensiever dan vorig jaar vanwege de wilde natuur en het uitdagende terrein van dit gebied.

norway-wiellerrace

Noordkaap de finish van eerste etappe

Vorig jaar vond de Arctic Race of Norway rondom de poolcirkel plaats. Dit jaar gaat de race een stap verder door het peloton 400 kilometer noordelijker te laten rijden. Dit wielersportevenement vestigt een record met de finish van de eerste etappe op het meest noordelijke puntje van Europa: de Noordkaap. De race wordt georganiseerd door Amaury Sport Organisation, die ook verantwoordelijk is voor de Tour de France, Vuelta a Espana en de Dakar rally.
 

 

Wielrennen dwars door Noorse natuur

De wedstrijd bestaat uit vier etappes met een totale afstand van 708 kilometer. De trajecten brengen wielrenners langs de meest spectaculaire Noorse natuur met fjorden, steile bergwanden, eilanden en duizenden inhammen. De wielerwedstrijd start boven de Poolcirkel in de noordelijkste stad ter wereld, Hammerfest. De eerste etappe is 204 kilometer en eindigt boven op de Noordkaap. Etappe twee en drie voeren de deelnemers langs het stadje Honningsvåg, noorderlichtstad Alta en de berg Kvaenangsfjellet. De vierde etappe start en finisht in Tromsø, ‘de hoofdstad van het Noorden’. Deze etappe bestaat uit vijf rondes met twee sprints en een klim van twee kilometer voor de finish.

Comments are closed.