Nieuwe ijsberenwereld in dierentuin Schönbrunn

Sinds eind mei is de Schönbrunn dierentuin een attractie rijker. Het ‘Franz Josef Land’ is het nieuwe huis voor de ijsberen Lynn en Ranzo.

tiergarten-eisbaer-PA_RanzoundLynn

Het nieuwe leefgebied van de ijsberen is met 1700 vierkante meter drie keer zo groot als zijn voorganger. De ijsberenwereld is nagebootst met rotsen, weiden, watervallen en hellingen en lijkt daarmee de natuurlijke habitat van de dieren. De dieren kunnen een plons nemen in verschillende zoet- en zoetwater baden. Voor bezoekers is het Franz Josef Land een unieke ervaring. In het Polardom, het interactieve bezoekerscentrum, kunnen de witte beren vanachter grote glazen ramen bekeken worden als zij een duik in één van de baden nemen.
 

 
Het Franz Josef Land biedt haar bewoners, beer Lynn komt uit Nederland en Ranzo uit Finland, de beste leefomstandigheden. De twee ijsberen zijn in het kader van de European Endangered Species Programme (EEP) door de dierentuin van Wenen geselecteerd. De naam van de nieuwe polaire wereld is een eerbetoon aan de historische verdiensten van Oostenrijk-Hongarije in het onderzoek naar het aantal beren in het Arctische gebied.

Comments are closed.