Rotterdam Laat Open tovert stad om tot shopparadijs tijdens extra lange koopavond

Rotterdamse sterrenkoks die koken tussen de winkeletalages, een tussen de schoenen knippende barbier, bekende Rotterdammers die hun favoriete winkeladresjes tippen.

SONY DSC

Het event ‘Rotterdam Laat Open’ tovert de Rotterdamse binnenstad op vrijdagavond 27 juni om tot een waar shopparadijs. Shoppers worden getrakteerd op extra lange openingstijden, kortingen, straatoptredens en een live kookevent waarvoor de Rotterdamse Koopgoot voor een keer wordt omgetoverd tot Kookgoot.

In dit grootse openluchtrestaurant in het winkelhart van de stad kunnen bezoekers tussen het shoppen door genieten van het beste dat culinair Rotterdam te bieden heeft. Letterlijk tussen de winkels in serveren de chefs van Asian Glories, De Euromast, De Ballentent, Hemel op Aarde en Huson kleine gerechtjes. De vijf chefs koken in de Kookgoot ieder in een eigen keuken, gelegen naast een eigen terras. Een zesde keuken is gereserveerd voor de derde voorronde van de wedstrijd Rotterdams Kooktalent, waarvan de finale plaatsvindt tijdens het festival Rotterdamse Kost op 21 september. De Kookgoot vindt plaats van 16.00 tot 23.00 uur.

Rotterdam Laat Open biedt ook op andere plekken in de binnenstad een hoop vertier. Winkels zijn tot 23.00 uur open en op veel plekken wordt het publiek getrakteerd op kortingsacties, goodiebags, live muziek en andere verrassingen. Zo staat een barbier van de New York Barbershop in een schoenenwinkel aan de Meent te knippen. Op het Binnenwegplein is een pop-up markt en podium voor Rotterdams muziek-, dans- en kunsttalent. De Korte Hoogstraat wordt omgetoverd tot een groot koffieterras. En café Beurs houdt vanaf 22.00 uur een Rotterdam Laat Open After Borrel.
 

 

Shoppen met bekende Rotterdammers

Wie wil weten waar bekend Rotterdam shopt, kan terecht bij Rotterdam Info Coolsingel, de stadspromotiewinkel voor bezoekers en bewoners. Zangeres Ntjam Rosie, freestylevoetballer Soufiane Touzani en barbier Bertus delen hun favoriete Rotterdamse winkeladresjes: van obscure gins, tot verrassende vintage kleding, avontuurlijke kunst en kwaliteitspakken in Engelse stijl. Hun tips zitten te samen met nog meer verrassingen in een goodiebag die Rotterdam Info vrijdag én zaterdag uitdeelt aan het winkelend publiek (op=op). Het Broken Brass Ensemble en de Jay Dee Brassband treden vrijdag en zaterdag op bij Rotterdam Info. Beide optredens zijn onderdeel van North Sea Round Town, de opwarmer van het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival. Nort Sea Round Town vindt plaats van 27 tot en met 13 juli.

Comments are closed.