Verlenging Royal Showpieces op Paleis Het Loo

Vanwege grote belangstelling wordt ‘Royal Showpieces’ op Paleis Het Loo verlengd tot en met 24 augustus aanstaande.
paleis-het-loo

Voor het eerst in de geschiedenis van het museum wordt met de herinrichting van vijf historische vertrekken afgeweken van een vaste inrichting en met succes. Al bijna 100.000 bezoekers kwamen vanaf de start van ‘Royal Showpieces’ naar Paleis Het Loo in Apeldoorn om voor het eerst letterlijk dóór in plaats van langs de opnieuw ingerichte paleiskamers te wandelen.

In vijf historische paleisvertrekken wordt werk van veelal Nederlandse ontwerpers getoond. Met een nieuwe opstelling, museumstukken uit de depots en toevoeging van kleding, serviezen en toegepaste kunst is de bekende tentoonstellingsmaker Nicole Uniquole erin geslaagd een spraakmakende dialoog tot stand te brengen tussen de vorstelijke smaak van vroeger en design van nu.
 

 
De presentatie ‘Royal Showpieces’ toont werk van onder andere JAN TAMINIAU, Mieke Meijer, Scholten & Baijings, Scheltens & Abbenes, Paul Heijnen en Winde Rienstra. Ook jonge ontwerpers als JONGHLABEL zijn met hun werk vertegenwoordigd. Stukken uit de museumdepots die zelden voor publiek te zien zijn worden gecombineerd met design van nu. Beschilderde en gestucte plafonds weerspiegelen op de vloeren, kleuren, geuren en muziek spreken de zintuigen aan en lichteffecten verleiden de bezoeker anders naar Het Loo te kijken. Nicole Uniquole werd bijgestaan door de gerenommeerde interieur- en tentoonstellingsvormgevers Maarten Spruyt en Tsur Reshef. ‘Royal Showpieces’ wordt mede mogelijk gemaakt door Desso.

Comments are closed.