Thailand bloeit weer op – 5 redenen om Thailand deze zomer te bezoeken

Vrijdag 13 juni werd met onmiddellijke ingang de op 22 mei ingevoerde avondklok voor heel Thailand opgeheven. Na de staatsgreep ziet Thailand haar bezoekersaantallen dalen, terwijl allerlei bronnen – zowel inwoners, media en vakantiegangers – bevestigen dat toeristen van de staatsgreep niets tot nauwelijks iets merken. Vijf redenen om Amazing Thailand nog dit jaar in juni, juli of augustus te bezoeken.

thailand

1. Rustig en goedkoop

In veel gebieden in Thailand is het momenteel rustiger dan gebruikelijk. Voor de liefhebber is dat juist een reden om Thailand nu te bezoeken. Bijkomend voordeel is dat de tariefstelling van veel vluchten, hotels en pakketreizen goedkoper zijn dan normaal. Skyscanner toont voor de maand juni een vanaf tarief van € 499 van Amsterdam naar Bangkok, met één tussenstop. Directe vluchten zijn al voor minder dan € 600 te boeken.

2. Shop till you drop tijdens Amazing Thailand Grand Sale

Van 15 juni tot 30 september profiteren toeristen die Thailand bezoeken van extra veel shopping voordeel. Amazing Thailand Grand Sale is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij kortingen in (luxe) winkelcentra, spa’s, hotels en restaurants oplopen tot maar liefst 80%. De uitverkoop wordt gehouden in zeven grote toeristencentra, te weten: Bangkok, Chiang Mai, Phuket, Hat Yai, Pattaya, Hua Hin en Koh Samui.

3. Siam tulp volop in bloei

Thailand bloeit letterlijk en figuurlijk op. Juni tot augustus is dé periode om de paarsroze Siam tulp in haar volle glorie te bewonderen. In de nationale parken Pa Hin Ngam en Sai Thong, op respectievelijk 280 en 335 kilometer ten noordoosten van Bangkok, lijkt het alsof de groene grasvelden met een paarsroze deken zijn bedekt. Tussen 1 juni en 31 augustus worden in beide parken extra activiteiten georganiseerd om deze bloemenprachtervaring een nog unieker karakter te geven. Speciale sightseeing tours en muziekvoorstellingen geven deze oases extra kleur.
 

 

4. Unieke mini marathon over het strand

Aan de Golf van Thailand wordt op 29 juni aanstaande een uniek hardloopfestijn gehouden:
’s werelds enige mini marathon die voor een gedeelte door de zee naar een eiland leidt dat niet met het vasteland verbonden is. De 14 kilometer lange run daagt de renners uit om de laatste kilometer over ongeveer 30 centimeter laagtij af te leggen naar Koh Phithak. Wie wel deze bijzondere ervaring mee wil maken maar minder getraind is, kan meedoen aan de zogenaamde Run Fun Run, die slechts 3,5 kilometer beslaat, maar op hetzelfde punt eindigt.

Chumphon province ligt op 468 kilometer ten zuiden van Bangkok en leent zich uitermate goed voor vakantiegangers die houden van een ontspannen vakantie in een natuurlijke omgeving. Naast de mogelijkheden om te zwemmen in de Golf van Thailand kan men hier paragliden, duiken en snorkelen.

5. Duiken in de Golf van Thailand

Thailand staat wereldwijd bekend als een heus duikersparadijs. Terwijl het duikseizoen in de Andaman Zee van februari tot april op zijn best is, geldt dit voor de Golf van Thailand in augustus en september. Het hele duikseizoen duurt aan de noordoostkust van Thailand van april tot oktober, dus ook in juni en juli is de kans op het spotten van tropische vissen groot. Populaire duikbestemmingen in de Golf van Thailand zijn onder andere Pattaya, Koh Chang, Koh Samui, Koh Phangan en het duikersparadijs Koh Tao.

Comments are closed.