Eerste Culinair Curaçao in no-time uitverkocht

Culinair Curaçao presenteerde zaterdag 31 mei haar eerste topchef uit Nederland op Curaçao. Wilco Berends, chefkok van sterrenrestaurant ‘De Nederlanden’, kookte op het Blue Bay resort de sterren van de hemel. Het eerste Culinair Curaçao event, een initiatief van Kuoni/Does & Cadushi, was in no-time uitverkocht en krijgt in het najaar een vervolg.

SONY DSC

Het was een mooie zomeravond en het strand van restaurant Azzuro van Blue Bay resort was omgetoverd tot een waar sterrenrestaurant. Chefkok Wilco Berends had samen met Blue Bay chef Marcel de Smedt een zesgangenmenu samengesteld met hierin Europese en Caraibische invloeden en per gang een bijpassende wijn. Binnen 36 uur was dit unieke event volledig uitverkocht. Rogier van der Meer, commercieel directeur van Blue Bay: “Achteraf hadden we makkelijk twee avonden vol kunnen krijgen, maar nu hebben we wel iets speciaals en exclusiefs neergezet”.
 

 

Culinair Curaçao

Culinair Curaçao zal gedurende het gehele jaar diverse topchefkoks uitnodigen om samen met de lokale chefkoks op Curaçao bijzondere menu’s te bereiden en te presenteren. Daar omheen worden speciale culinaire reisarrangementen vanuit Nederland samengesteld die ook los te reserveren zullen zijn voor de levensgenieters op Curaçao.

Terugblik

De organisatie van Culinair Curaçao kan op een geslaagd evenement terug kijken. Hans de Wilde van Kuoni:

Tijdens mijn verblijf hebben een aantal hotels en restaurants zich spontaan aangemeld voor Culinair Curaçao. Ook onder de topchefs uit Nederland is de animo groot. Op de website van Culinair Curaçao komt binnenkort een kalender waar en wanneer er welke Nederlandse topchef op Curaçao zal koken. Voor het eiland is het culinaire is een echte aanvulling op de zon, de zee en het strand waar Curaçao bekend om staat. En voor ons als touroperator is het een mooi concept waarmee wij ons kunnen onderscheiden en ons specialisme kunnen laten zien.

Comments are closed.