Kids VakantieTip! Keurmerk voor Europa’s kindvriendelijkste hotels, campings en vakantieparken

Kids Vakantiegids & Zoover Vakantiebeoordelingen onderscheiden de 10 meest kindvriendelijke accommodaties in de 12 populairste kidsvakantielanden van Europa met het Kids VakantieTip! Keurmerk 2014. De Kids VakantieTip!-selectie komt tot stand door enerzijds het Zoovercijfer voor kindvriendelijkheid en anderzijds de kinderfaciliteiten ter plekke. Dit jaar is het keurmerk voor het eerst ook uitgereikt in de steeds populairder wordende bestemmingen Portugal en Kroatië.

Uitreiking Kids VakantieTip! Keurmerk Land van Bartje

Kids VakantieTip! Keurmerk

‘De kidsfaciliteiten van een accommodatie zijn steeds vaker doorslaggevend bij de keuze van een familievakantie’, zegt uitgever Marlotte Lubbers van Kids Vakantiegids. Om hotels, campings en vakantieparken te belonen die kindvriendelijkheid hoog in het vaandel hebben staan, lanceerden Kids Vakantiegids en Zoover Vakantiebeoordelingen vier jaar geleden het Kids VakantieTip! Keurmerk. Inmiddels is dit gezamenlijke initiatief uitgegroeid tot een prestigieuze onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan de tien meest kindvriendelijke accommodaties in de populairste kidsvakantielanden. Met de toevoeging van upcoming bestemmingen Portugal en Kroatië wordt het keurmerk dit jaar voor het eerst uitgereikt in maar liefst twaalf landen.
 

 

Waterpret populair

Bij de totstandkoming van de toplijsten is enerzijds gelet op het algemene Zoovercijfer en het cijfer voor kindvriendelijkheid, anderzijds op de aanwezigheid van kinderfaciliteiten zoals Nederlandse kidsclubs met een mascotte, een activiteitenprogramma gesegmenteerd naar leeftijd, de aanwezigheid van een waterpark en leuke pretparken in de buurt. Vooral populair onder gezinnen met kids zijn accommodaties met een eigen aquapark of subtropisch zwemparadijs en een groot aanbod aan (buiten)activiteiten. In Nederland verovert het Drentse vakantiepark Landal Het Land van Bartje opnieuw de nummer 1-positie met Bartjes boerderij, de eigen ponyranch en een Zooverscore van 9,1 voor kindvriendelijkheid.

De winnaars

De twaalf populairste kidsvakantielanden en Kids VakantieTip! Keurmerk 2014 winnaars:

 • België, Center Parcs Erperheide Peer, Limburg
 • Duitsland, Landal Sonnenberg Leiwen, Rheinland Pfalz
 • Frankrijk, Camping Les Mouettes Carantec, Bretagne
 • Griekenland, Grand Hotel Holiday Resort Chersonissos, Kreta
 • Italië, Camping Altomincio Acquapark Salionze di Valeggio, Veneto
 • Kroatië, Hotel Andrija Sibenik, Dalmatië
 • Nederland, Landal Het Land van Bartje Ees, Drenthe
 • Oostenrijk, Kinderhotel St. Zeno Serfaus, Tirol
 • Portugal, Vakantiepark Quinta do Paraiso Carvoeiro, Algarve
 • Spanje, Hotel Luabay Costa Los Gigantes Puerto de Santiago, TenerifeTurkije, Hotel Aqua Fantasy Kusadasi, Egeïsche Zee
 • Zwitserland, Club Robinson Schweizerhof Vulpera, Graubünden

Bekijk de complete top 10-lijst per land op Kidsvakantiegids.nl/kids-vakantietip.

Comments are closed.