Handelskade op Curaçao kleurt oranje; zonzeker WK met het oranjegevoel van thuis

Vanaf vandaag is Curaçao er echt klaar voor – tijdens het WK wordt de bekende Handelskade van het eiland gehuld in een oranje gloed. Hotels, restaurants en attracties organiseren allerlei oranjeactiviteiten zodat Nederlandse vakantiegangers niets hoeven te missen van het wereldkampioenschap voetbal.

Vakantiegangers worden in WK-sfeer onthaald op vliegveld Hato. De wedstrijden van het Nederlands elftal zijn op het hele eiland op grote schermen te volgen. Het Marriott Beach Resort & Emerald Casino is speciaal voor het WK omgetoverd tot heus voetbalstadion en Paradise FM, het populaire radiostation van Curaçao, zendt alle wedstrijden live uit vanaf Papagayo Beach Club. Het enige verschil met Nederland? Na de wedstrijd neem je gegarandeerd een verfrissende duik!

Heerlijk thuiskomen

Het is heerlijk thuiskomen op Curaçao deze zomer. Het tijdsverschil met de speelsteden in Brazilië betreft maximaal één uur, wat betekent dat je alle wedstrijden gewoon overdag kunt zien. Dit gecombineerd met het onmisbare ‘oranjegevoel’ op het eiland én de tropische zon, maakt Curaçao de perfecte uitvalsbasis voor het WK deze zomer. En bovendien is het een stuk goedkoper dan Brazilië.

Edward Suares, Director Curaçao Tourist Board Europe zegt:

Iedereen kent Curaçao natuurlijk als tropisch eiland, maar iets minder bekend is de bijzondere smeltkroes van mensen. In allerlei opzichten is het Nederlandse verleden verweven in de hedendaagse cultuur op het eiland. Het echte oranjegevoel dus met een verrassende tropische twist. We hebben er zin in!

Voetbal kijken op Curaçao

Benieuwd waar je op Curaçao naar de wedstrijden van Oranje kan kijken? Verschillende hotels op het eiland, waaronder Floris Suite, hebben een groot scherm op hun terras of op het strand, zoals bij het Sunscape Resort. Bij het Avila hotel worden speciale ‘Happy Goals’ gehanteerd: alle bezoekers krijgen een gratis drankje bij een goal van het Nederlands elftal. Een speciale pendelbus van FBTT Travel brengt Oranjefans voor een kleine prijs naar hun gewenste voetballocaties en weer terug.

 

 

Voor die reizigers die het Nederlands elftal weleens op een bijzonder locatie wilt zien spelen, kleurt de Ostrich Farm van Curaçao oranje. Na iedere wedstrijd is het nagenieten met een koud drankje bij een ondergaande zon. Op Papagayo Beach Club wordt na afloop van de Nederlandse wedstrijden een oranje feest met dj’s georganiseerd.

En het blijft niet alleen bij wedstrijd kijken. Voetbaltrainers Peter Bosz en Rob Maas zijn te gast bij het Lions Dive & Beach resort en geven voor én na de wedstrijden live commentaar over het Nederlands elftal. Het Blue Bay Golf & Beach Resort organiseert van 14 t/m 28 juni een oranje golftoernooi voor de liefhebbers, met speciale oranje cocktails en live muziek op vrijdag.

Liever het WK-kabaal vermijden?

Curaçao heeft legio stille plekjes waar je volop van de rust, zon en blauwe zee kunt genieten zonder het WK te volgen. De enorme diversiteit in natuur en cultuur op het eiland – van het historische Willemstad tot het beklimmen van de Christoffelberg of een bezoek aan het Sheta Boka National Park dat onlangs door Zoover tot een van de topattracties van het eiland werd bekroond – biedt vakantiegangers voldoende opties voor verrassende uitstapjes ver weg van het WK.

Dit is slechts een kleine greep van alle activiteiten die het eiland deze zomer te bieden heeft. Voor een uitgebreid overzicht met WK-activiteiten, kun je een kijkje nemen op de website van Curaçao of volg het laatste nieuws via de Facebook pagina van Curaçao. Voor diegenen die juist iets anders zoeken, is een elftal non-oranje activiteiten op een rijtje gezet.

Comments are closed.