Indonesië aantrekkelijk voor zakelijke én leisure reiziger

Het toeristenaantal in Indonesië blijft stijgen. Door verschillende internationale evenementen en de toename van faciliteiten voor de zakelijke toerist blijft Indonesië een zeer populaire bestemming. Het land werkt al jaren hard om de infrastructuur te verbeteren en dat werpt zijn vruchten af. Zo is Soekarno-Hatta International Airport een van de belangrijkste luchthaven van de archipel en staat op de vierde plek van de ranglijst van ’s werelds meest verbeterde luchthavens.

Het prachtige landschap van Raja Ampat

Het prachtige landschap van Raja Ampat

Bali steeds aantrekkelijker voor de zakelijke toerist

Met de opening van het nieuwe 5-sterren hotel, Bali Nusa Dua Hotel, heeft Bali de MICE capaciteit (vergaderingen, incentive reizen, congressen en beurzen) van Jakarta overtroffen. Daarmee is Bali de grootste MICE-bestemming van Indonesië. Het hotel is verbonden met het Bali Nusa Dua Convention Center (BNDCC) en ligt dichtbij het Bali International Convention Center (BICC). Met deze uitstekende locatie, de gigantische conferentiezalen en 96 luxueuze hotelkamers met daarbij behorende faciliteiten en services, gaat Indonesië de competitie aan met Thailand, Hong Kong en Singapore. Eind 2013 hebben grote evenementen, zoals de APEC conferentie, de WTO ministerie conferentie en de 63ste Miss World Finale, hier plaatsgevonden.

Forse stijging toeristenaantal

Indonesië heeft in het eerste kwartaal van 2014 in totaal 2.221.351 toeristen mogen ontvangen. Dit is een stijging van ruim 10% ten opzichte van het eerste kwartaal in 2013. Dit komt onder andere door internationale evenementen, zoals de Indonesia Fashion Week, het Java Jazz Festival en het gestegen aanbod van internationale vluchten. Ondanks de vulkaanuitbarstingen van Sinabung op Noord-Sumatra en Kelud op Oost-Java, is het toeristenaantal in februari ook gestegen met 3,57% ten opzichte van februari 2013. Indonesië is optimistisch en hoopt in 2014 9,4 miljoen toeristen te trekken. Momenteel werkt het land hard om onder andere de infrastructuur te verbeteren.
 

 

Shop till you drop

Van 1 juni tot en met 14 juli wordt er flink geshopt tijdens de Jakarta Great Sale. Meer dan 75 deelnemende winkelcentra doen mee aan deze grote uitverkoop. Een groots event dat samen met de 487ste verjaardag van de hoofdstad wordt gevierd. Wanneer je tijdens dit event voor minstens 250.000 IDR (ca. € 16) inkopen doet krijg je een FJGS shopper kaart. Hiermee krijg je extra kortingen, die kunnen oplopen tot 70%, en maak je kans op geweldige prijzen.

Soekarno-Hatta één van ‘s werelds meest verbeterde luchthavens

Soekarno-Hatta International Airport is met 3 terminals en een totale capaciteit van 22 miljoen passagiers per jaar één van de belangrijkste toegangspoorten van Indonesië. Hiermee staat het vliegveld op de vierde plaats op de ranglijst van ’s werelds meest verbeterde luchthavens. Dit blijkt uit de enquêtes die Skytrax tussen februari 2013 en februari 2014 heeft afgenomen bij 12,84 miljoen passagiers uit 110 verschillende landen. Reizigers werden gevraagd naar hun mening over de faciliteiten en service op 39 verschillende luchthavens in de wereld. De luchthaven streeft ernaar de huidige capaciteit eind 2014 te hebben verdrievoudigd tot 66 miljoen passagiers per jaar en eind 2016 van Soekarno-Hatta een luchthaven van wereldklasse te maken. Volgens de Airports Council International (ACI) heeft Soekarno-Hatta in 2013 al 62,1 miljoen passagiers verwelkomd. In hetzelfde jaar heeft de luchthaven dan ook de achtste plaats behaald op de ranglijst van ’s werelds drukste luchthaven.

Comments are closed.