Jaarlijks Tigard Festival belooft een waar spektakel in Oregon

In Oregon vindt van 20 tot 22 juni het jaarlijkse Tigard Festival of Balloons plaats. Dit festival in het Cook Park biedt plezier voor jong en oud maar vooral voor vroege vogels. Tijdens zonsopkomst zullen de luchtballonnen opstijgen en zorgen voor een schitterend uitzicht. Naast de luchtballonnen staan er dit weekend nog veel meer activiteiten op de agenda.

Luchtballonnen

Het luchtballonnenspektakel zal rond kwart voor 6 ’s ochtends beginnen. De bezoekers zullen zeker beloond worden. Wanneer de ballonnen zijn opgestegen in het opkomende zonlicht is dat een beeld om niet snel te vergeten. Voor de vroege vogels staat er in Oregon een typisch Amerikaans ontbijt klaar. Heerlijke pannenkoeken met lokale stroop.

 

 

Twilight run

De 5 kilometer lange hardloopwedstrijd, Twilight run, neemt de deelnemers mee door het Cook Park. Een vlakke koers in een prachtige omgeving. Kinderen en volwassenen die minder ver willen rennen maar toch van de wonderen van het park willen genieten, kunnen mee lopen met de 1,6 kilometer lange Twilight Mile in Oregon.

Funtastic Carnival

Na het hardlopen kan men een bezoek brengen aan de grootste en kindvriendelijkste kermis ‘Funtastic Carnival’. De kermis bestaat uit ‘Kiddie Land’ attracties voor de allerkleinste en extremere attracties voor de echte durfals.

Festival of Cars

Op 22 juni wordt het Festival of Cars gehouden. Dit evenement wordt georganiseerd door Landmark Ford en Mustang Wranglers en is voor echte autofanaten. Er zijn in meer dan 30 categorieën prijzen te verdienen, dus iedere grote autoliefhebber gaat voor de winst.

Sfeervolle avonden

Op 20 en 21 juni is er van 17.00 tot 23.00 uur muziek. Van dance en classic rock tot soul muziek, voor ieder wat wils. Tijdens de muziekavonden is het tijd voor ‘Night Glow’. Hier worden dan meerdere luchtballonnen verspreid over het veld in de buurt van de muziek. Als de branders aangaan, zorgt dit voor adembenemend zicht en ook voor de eventueel nodige warmte.

Comments are closed.