Zuid-Zweden, een golfparadijs!

Met de successen van golflegende Annika Sörenstam en de toonaangevende PGA Tour-spelers Carl Petterson en Henrik Stenson heeft Zweden naam gemaakt als golfland. Deze prestatie is des te opmerkelijker in het licht van de lange Zweedse winters, maar weer niet verbazingwekkend gezien de kwaliteit van de golfbanen in Zweden.

Barsebacks golfbaan in Skane

Barsebacks golfbaan in Skane

Golf steeds populairder

Golf is in opkomst in Zweden! Het land heeft meer dan 300 banen zoals ondermeer de kampioenschapsbanen Kungsängen GC bij Stockholm en Halmstad GC aan de westkust. Gezien de geografie en topografie van Zweden is het land gezegend met golflandschappen: banen uit een ruige kust gehouwen en andere die enorme bossen met kronkelende stroompjes doorsnijden.

Falsterbo golfclub in Skane

Falsterbo golfclub in Skane

Golfen in de Mediterranee van Scandinavie

Voor golfers is de streek Skåne in Zuid-Zweden een echt paradijs. Deze streek wordt ook wel de Mediterranee van het noorden genoemd. Met 70 golfbanen is deze regio zonder twijfel een van de beste golfgebieden in Noordwest-Europa. Hier vind je prestigieuze en professionele banen naast gemoedelijke, rustige golfclubs. In Skåne kun je kiezen uit golfbanen in spectaculaire parken, in bossen of aan de ruige kust. Golfbanen die schitterend gelegen zijn en naadloos overgaan in de natuur. De warme golfstroom die door het Kattegat stroomt zorgt voor een mild klimaat die de golfbanen met pijnbomen en cipressen dat Mediterrane karakter geven. De milde temperaturen en zomers de lange dagen maken golfen in Skåne bijzonder aantrekkelijk.

 

 

Voordelig golfen

Daarbij is golfen in Zweden erg voordelig in verhouding tot andere golfbestemmingen in Europa en voordeliger dan golfen in Nederland. Zweedse golfbanen staan open voor greenfee gasten en de banen zijn veelal eenvoudig telefonisch of via internet te reserveren. Kijk op visitsweden.com/skane-zuidzweden voor meer informatie. Op deze pagina vind je een selectie van 5 topbanen in Skåne. Je kunt direct een golfbaan reserveren en ook accommodatie boeken die vlakbij of op de golfbaan zelf ligt.

Comments are closed.