Actieve en muzikale zomer in Zuid-Tirol

De temperatuur klimt omhoog in Zuid-Tirol, ofwel Südtirol, en dat betekent dat de zomer weer bijna voor de deur staat. In deze regio in Noord Italië schijnt de zon maar liefst 300 dagen per jaar en er zijn uiteenlopende activiteiten voor zowel de rustige gezinswandelaar als de avontuurlijke klimmer. Maar dit outdoor paradijs staat deze zomer ook in het teken van feestelijke evenementen, voor een muzikale afsluiting van de dag. De meest bijzondere activiteiten en muzikaalste evenementen zijn op een rijtje gezet.

zuid-tirol

Sportief klimmen in Alta Badia

De Cima Cir is een nieuw klim project voor de echte sportieveling. Deze route wordt bestempeld als gemiddeld moeilijk en is dus een waar avontuur. De route via Ferrata is een met staalkabels uitgezet parcours langs een rotswand. Dit is een korte maar zware en spannende route die ook leidt naar andere klimroutes. Klimmers kunnen zich verwonderen over het prachtige decor van Alta Badia. De gevorderden kunnen ook de Ferrata van Vallon naar Piz da Lech proberen.

Met het gezin naar Alpe di Siusi/Seiser Alm

Jong en oud kan de bus pakken naar Saltria, het hart van de Alpe di Siusi, dat zich op 1675 meter hoogte bevindt. Het mooie wandelpad richting het oosten leidt naar Prieswiesen waar men de prachtige omgeving van de Sassopiatto en de Sassolungo kan waarnemen. Dit gebied heeft nog meer wandelpaden die leiden naar andere locaties met een adembenemend uitzicht. De moeilijkheidsgraad is gemiddeld, maar het is een geschikte tocht voor het hele gezin.
 

 

Fietsen in Kronplatz

Er zijn vier liften die leiden naar het Herrnsteig freeride bergpad. Dit 8 kilometer lange fietspad met enorme hoogteverschillen, steile bochten en sprongen is een echte uitdaging, maar biedt puur fietsplezier.

Jazz in Zuid-Tirol

Een actieve zomerse dag kan worden afgesloten bij het Südtirol Jazzfestival Alto Adige, één van de grootste culturele evenementen in Zuid-Tirol. Het festival vond voor het eerst plaats in Bolzano/Bozen in 1982, toen het nog ‘Jazz Summer’ heette. Toen het festival groter werd, werd de naam veranderd in Jazz & other. Nu in 2014 staat het festival beter bekend als het Jazzfestival Alto Adige. Het festival duurt 10 dagen en wordt verspreid over de hele regio in speciale locaties zoals kastelen en forten. Honderden jazz artiesten hebben in het verleden gespeeld op het jazzfestival, van wereldberoemde artiesten tot jonge talenten. Het festival begint dit jaar op 27 juni.

Shows aan de Lago di Caldaro/Kalterer See

De show aan het meer van Lago di Caldaro is een bekend en geliefd midzomer nachtprogramma dat plaatsvindt in juli en augustus. Het is erg geliefd bij gasten van de bestemming maar ook de lokale bevolking gaat er ieder jaar weer graag naar toe. Dit jaar nodigt het comité iedereen uit om te genieten van de musicals World of Musical en Hair, maar ook van het concert van Kim Wilde.

Comments are closed.