Verklaring van het Nationaal Bureau voor Toerisme van Servië betreffende de overstromingen

Het Nationaal Bureau voor Toerisme van Servië heeft de volgende verklaring afgegeven met betrekking tot de overstromingen veroorzaakt door de hevige regenval in Servië:

servie-ovcar-kablar-kloof

De Servische overheid heeft de noodtoestand afgekondigd op het grondgebied van Servië, vanwege de overstromingen en aardverschuivingen, die vooral het westelijke en het centrale deel van Servië getroffen hebben. Vooral landelijke gebieden en kleine steden (met name landbouwgebieden en niet zozeer de toeristische gebieden) zijn zwaar getroffen, en reddings- en evacuatieteams uit Servië en uit het buitenland zetten zich in om de gevolgen van de hevige regenval van afgelopen week te beperken.

Tot op heden zijn Belgrado (behalve de voorstad Obrenovac) en Novi Sad de overstromingen bespaard gebleven en floreert het toerisme zoals gebruikelijk in deze gebieden. Dit geldt ook voor de noordelijke provincie van Servië – Vojvodina, en voor de gebieden en bergresorts in het zuiden en oosten van Servië en de stad Nis welke midden in dit gebied ligt. De infrastructuur is niet betroffen wat betreft de verbindingen met de belangrijkste bestemmingen voor buitenlandse toeristen en alle toeristische attracties zijn gewoon geopend.

 

 

De luchthaven van Belgrado heeft een normale dienstregeling zonder vertragingen of annuleringen van geplande vluchten.
Riviercruises op de Donau vinden doorgang zoals gepland. De oproep voor steun komt ook van de secretaris-generaal van de Wereld Toerisme Organisatie (UNWTO), Taleb Rifai:

Veel gebieden in dit deel van Europa zijn afhankelijk van de toeristische sector en we roepen toeristen op om deze gebieden en de attracties die nog geopend zijn te blijven bezoeken, omdat dit de inspanningen voor de wederopbouw kan helpen versnellen.

Voor de laatste updates over de toestand van de wegen in Servië, bezoek de website serbia.travel.

Comments are closed.