Camperhuur Europa zit in de lift

In de eerste paar maanden van 2014 signaleert HolidayCampers.com dat het huren van een camper in Europa steeds populairder wordt onder Nederlandse consumenten. Waren voorheen Noord-Amerika en Australië de belangrijkste bestemmingen voor het huren van een camper, in 2014 zit de verhuur in Europa stevig in de lift.
holiday-campers-camper

Met name Noorwegen, IJsland, Zweden en Duitsland zijn populaire Europese bestemmingen. Ook Europese campervakanties vertrekkend vanuit Nederland worden steeds vaker geboekt.

Vakantietrend Europa

Naast de altijd populaire bestemmingen zoals Noord-Amerika en Australië, laten de boekingen een duidelijke trend op bestemmingen dichter bij huis zien. Nederland kruipt volgens de berichtgeving langzaam uit de financiële crisis, maar veel consumenten blijven terughoudend wat betreft hun vakantie uitgaven. Europese vakanties blijven hierdoor onverminderd populair, een trend die zich ook vertaalt naar camperboekingen. Noorwegen, IJsland, Zweden en Duitsland blijken gewilde camperbestemmingen. Maar ook campervakanties naar zonnige bestemmingen zoals Spanje en Portugal blijven groeien in populariteit.
 

 

Vertrek vanuit Nederland

Een tweede boekingstrend die de camperhuurbroker constateert is de toename van vertrek vanuit Nederland. Steeds meer klanten kiezen ervoor hun camper bij een van de Nederlandse locaties op te pikken en zo Europa in te trekken.

‘Camperen’ smaakt naar meer

Onze klanten blijken ons ruime aanbod van landen en verhuurders te waarderen en weten ons steeds beter te vinden”, zo vertelt Debbie Heydanus:

We hebben veel klanten die eerst een camper op een verre bestemming via ons gehuurd hebben. Het reizen per camper is vaak zo goed bevallen dat ze voor de volgende vakantie, dichter bij huis, ook voor een campervakantie kiezen. De gemiddelde kosten van het huren van een camper liggen, zeker in het voor- en naseizoen, niet veel hoger dan een huurcamper op een van de verre bestemmingen.

Camperhuur broker

WorldWideCampers is een camperhuur broker die samenwerkt met meer dan 40 camperverhuurders wereldwijd. In Europa werkt HolidayCampers samen met o.a. McRent, Touring Cars, Blurent, Camperclub Greece en her Nederlandse Coolcampers. Daarnaast biedt HolidayCampers camperverhuur aan in Australië en Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten, Canada en Zuid-Amerika. Op de site vindt men meer informatie over de verhuurlocaties, campertypes, verzekeringspakketten en tarieven.

Comments are closed.