Fietsen voor gezinnen in de Franse bergen

Dé trend momenteel is elektrisch fietsen. Ideaal voor gezinnen die in de bergen willen fietsen, want bij een te steile beklimming is de elektrische ondersteuning erg prettig. Zo kan jong en oud in de voetsporen treden van Chris Froome. Elektrische fietsen zijn te huur in meerdere bergplaatsen waaronder Les 2 Alpes, Morzine of Méribel.

Fietsen in de Franse bergen

Mountainbiken in de Franse bergen

Naast recreatief fietsen kan men in de Franse bergen ook uitstekend mountainbiken. De Franse bergdorpen hebben dit jaar hun aanbod op dit gebied flink uitgebreid om zowel beginners als gevorderden aan te spreken. Zo is er in Arêches Beaufort een gratis beginnerszone en heeft La Clusaz het aantal mountainbikepaden verdubbeld. Midden in het centrum van Les Gets kan eenieder zich uitleven op het gratis pumptrack, een ludiek parcours met heuvels en bochten. En voor wie niet van beklimmingen houdt, is downhill mountainbiken ideaal: hierbij neemt men de mountainbike in de stoeltjeslift mee naar boven en fietst via kleine paadjes naar beneden.

 

 

Sponsoring Alpe d’HuZes

De Franse bergdorpen hebben het goede doel hoog in het vaandel staan. Daarom sponsoren France Montagnes en Atout France de deelname van touroperator Het Frankrijk Huis aan Alpe d’HuZes, dat dit jaar op 5 juni plaatsvindt. Het sponsorschap komt duidelijk naar voren dankzij de logo’s op de shirts van de renners.

Comments are closed.