Bijzondere accommodaties in Dalarna

Slapen op een houten vlot, maar dan wel een luxe vlot. Dat kan in Dalarna, Midden-Zweden, in de Amorina. Slapen aan het water, genieten van de rust. Je woont op je eigen kampeervlot. Je geniet van de vogels om je heen, het wiegende riet en wie weet zie je wel een eland vanuit je bed.

accomodaties-dalarna-zweden

’s Ochtends neem je een duik in de frisse Zweedse rivier, grillt een broodje op een vuur en vervolgens pak je je kano om de omgeving te verkennen. Als dat geen vakantie is? Bij terugkomst geen zin om zelf te kokkerellen? In de Amorina kun je kant en klare maaltijden krijgen die bestaan uit ​​heerlijke gerechten met lokale ingrediënten. Welkom op de Amorina in de Dalälvensrivier in Dalarna.

Hangmat met een uitzicht

Slapen in een hangmat in Zweden. Bij een hangmat denk je aan palmbomen, parelwitte stranden en purperen zonsondergangen. Maar ook in Midden-Zweden kun je wegdromen vanuit je hangmat. De ultieme ontspanning en rust vind je in Dalarna waar je in het bos ontspant en geniet van het goede leven.

 

 

Accommodatietrend 2014: slapen op een fäbod

Passend bij de vakantietrend van 2014 waarbij de toerist steeds meer wil beleven in plaats van luieren en dan het liefst zo authentiek mogelijk; zijn de historische boerderijen waar je kunt slapen. Excursies en hele vakanties worden steeds meer in het teken van ‘beleven’ gezet. Een dag vertoeven op een lokale boerderij en de dag erna wakker worden met een heerlijk ontbijt terwijl je uitzicht hebt over een schitterend landschap met koeien, kippen, een varken en een paard. In Dalarna staan boerderijen van honderden jaren oud waar je terug gaat in de tijd. Het Zweedse woord is een fäbod. In vervlogen tijden waren er honderden van deze bedrijven in Dalarna en sommige van deze boerderijen met grazende dieren en hooilanden zijn nog in gebruik en/of open voor toeristen. Een bezoek aan een fäbod is de kans om terug te gaan naar de natuur en een authentieke vakantiebeleving te hebben.

Comments are closed.